mandag 26. mai 2008

- En usedvanlig pløsete kristen pøbelstrek

...skriver Dag Solstad i et essay i Samtiden, utgitt i dag. Lars Gule, Kokkvold og Selbekk får gjennomgå, og på en opplesing av essayet i ettermiddag virket både Gule og Selbekk en smule satt ut. Det de sa etterpå hadde i alle fall ikke særlig mening. En morsom time det der. Media fikk også sitt: 'Hvem kan debattere med folk som har en dødstrussel hengende over seg?'.

Et hovedpoeng, slik jeg forstod det, var at de viktige ytringene alltid vil overleve, og det blir både småkomisk og ikke minst helt totalt unødvendig at riddere som Kokkvold leiter fram rustning og sverd for å forsvare ytringer som "bombe i turban" og dets like. Vi bør ikke være så bevisstløse i vår beslutning om å dele ut roperter og talerstol til rasistiske ytringer slik Magazinets redaktør gjorde, og Kokkvold & co brukte månedsvis på å forsvare så høytidlig og pompøst eller "tilbakelent og selvfornøyd" som vel Solstad formulerte.

Egentlig burde jo Magazinet og dets like gått i bresjen for også kristenprovoserende stoff om det virkelig var ytringsfrihetens kår som var dets agenda. Men det var det jo aldri. Og Kokkvold og co var nyttige idioter i den påfølgende, helt unødvendige, "krigen om ytringsfrihet".

Folk vil til evig tid få drapstrusler for sine ytringer av galninger. Vi behøver ikke å være pompøst bekymret for ytringsfriheten av den grunn.

Føler punktum ble satt i denne debatten i ettermiddag.

blog comments powered by Disqus