onsdag 10. september 2008

Frp'ere er rasister som misbruker trygdesystemet og snyter på skatten

Dette er skandaløst og noe må gjøres. Hvilke tiltak bør iverksettes mot Frp'ere?

I parantes kan det kanskje nevnes sånn for ordens skyld at det ikke gjelder alle Frp'ere, men dette faktum er ganske så underordnet.

Det var i et intervju med TV2 at Frp-formann Siv Jensen sa at innvandrere misbruker trygdesystemet og at ungene deres blir slått og omskåret. Statsminister Jens Stoltenberg kalte uttalelsene for skummel stigmatisering.Er det med slik ordbruk landet skal bygges? Jeg håper ikke. Siv Jensen og Frp bør gå i skammekroken. Og dette skal Høyre samarbeide med?

Er det greit at Siv Jensen basunerer ut det man antageligvis blir raskt slettet for på diverse nettdebatter? Sier ikke dette ganske så mye?

Vi er alle enige om at idiotiske generaliseringer sier mest om avsender enn den man generaliserer over. Med andre ord: vi er alle enige om at Siv Jensen og Frp fortsetter å stevne fram i grumseland og at Jens Stoltenberg og en del andre er i sin fulle rett til å påtale det.

Per Willy, og nå etterhvert også Siv Jensen, sin ynkelige sutring over at alle er så dumme med dem er forøvrig minst like forutsigbar og kvalmende som Sivs opprinnelige magetømming mot gode medborgere og skattebetalere. Spesielt Jensens reaksjon framstår jo som noe snodig - i alle fall så pass kort tid etter at hun selv sammenlignet Martin Kolberg med massemorderen Robert Mugabe. Zimbabwe-Sivs veier er uransakelige.

Dette er kaldt og kynisk stemmefiske uten å bry seg om konsekvensene. Det er ikke mer enn vel en måned siden en galematias hisset seg sånn opp over asylmottaksskriverier at han fyrte i vei 6-7 skudd mot et hus fullt av ungdom og kun flaks hindret like mange døde.

Og så kommer Siv Jensen dundrende inn og kaster enda mer bensin på bålet.

Samtidig tenker jeg på de innvandrerne som jobber, skatter, bidrar og aldeles ikke kunne tenke seg verken å omskjære eller slå eller steine eller voldta. Og kommer kort og godt fram til at vi må da vel snart være i stand til å diskutere de problemene vi har uten å putte alle i samme bøtte og sparke den og dem så hardt vi bare kan.

Min muslimske venn som sammen med sine to foreldre og yngre søster flyktet til Norge fra midtøsten i en alder av knapt nok tosifret og som i dag både tjener mer og er bedre i norsk enn meg selv skal ikke bli stemplet som en som slår sin kone, vurderer å omskjære sine barn og som snylter og snyter mange ganger for dag.

Når jeg hører Siv Jensen og Vidar Kleppe og resten av gjengen fyre av storkanonene så tenker jeg med meg selv: er dere virkelig ikke i stand til å få presentert deres syn på en noe mer elevert måte? Er det kun slegge man har i redskapsskuret? Ja da blir det et pussig utseende hus til slutt.

Jeg blir kvalm.

Som Siv Jensen ville ha sagt det om hun hadde vært konsekvent i sin generaliseringsmetoder.

Frp'ere er rasister som misbruker trygdesystemet og snyter på skatten. I alle fall noe av dem. Nå må vi ikke ta så lett på det at vi hopper bukk over dette faktum! Dette er et STORT PROBLEM! IKKE VÆR SÅ NAIV!


Jeg hadde aldri engang vurdert å ytre noe slik om en så mangslungen gruppe som Frp'ere er. Mens partiformann Siv Jensen virker ikke affisert i det hele tatt av å bruke slike grep om enda mer mangslungne grupper. Men fortjener vi ikke som folk politikere av større format enn som så? Og burde ikke Siv Jensen i kraft av sin rolle i dag og muligens som kommende landsmoder kanskje besinne seg enda mer enn en relativt anonym blogger som undertegnede hva angår stigmatiserende og fordummende generaliseringer?

Svaret synes åpenbart.


blog comments powered by Disqus