tirsdag 28. september 2010

Til Valhall med Høyre og Frp

Partiene Høyre og Fremskrittspartiet kjemper om å stå fram som de som mest forstår enkelte norske afghanistansoldaters budskap om hvor godt det er å drepe.

Dette mens andre afghanistansoldater sender bekymringsmeldinger om ukultur og overtramp og hjelpearbeidere i sine stille sinn håper at ringvirkningene etter "motiveringen" med dødningehoder og norrøne referanser ikke blir for store.

Sjef for Forsvarets operative hovedkvarter, generalløytnant Bernt Iver Ferdinand Brovold:
"Slike aparte holdninger er noe vi må kvitte oss med i Forsvaret. Det gjelder både bruken av dødninghodet og det som fremstår som en vikingatferd."

Siv Jensen:
"Her må vi legge godviljen til."

Generalsekretær Elisabeth Rasmusson i Flyktningehjelpen:
"Det jeg frykter mest for er raseri, både fra opprørsgrupper og kanskje også fra den afghanske sivilbefolkningen. Dette er en type adferd og type holdninger som jeg tenker veldig fort kan spille over på en negativ måte på andre aktører også. Det er livsfarlig å ha slike holdninger."

Det er jo så man undres på om slik soldatvirksomhet gjør tingene verre der nede og ikke bedre.

I så fall er de milliardene vi bruker på denne krigen sikkert bedre anvendt andre steder.

Bataljonsjef Lars Lervik:

"Hvis vi ikke gjør noe og lar dette skure, kan dette utvikle seg til en situasjon vi ikke ønsker. Holdninger gir seg gjerne uttrykk i handlinger. Og når du vet hva vi gjør i Afghanistan så er det veldig viktig at handlingene ikke blir feil."

blog comments powered by Disqus