fredag 17. september 2010

Kommentariatamnesi

VGs politiske kommentator Eirik Mosveen er enten uærlig eller dum.

"Debatten" på NRK1 i går handlet om Teppegate.

Etter en halvtime kom man inn på medias rolle. Programleder Erik Wold henvender seg til Mosveen:

"Røkke har i en pressemelding sagt at han ikke kjenner Navarsete og har ikke en gang hilst på henne - allikevel er det skapt et inntrykk av at dette er en personlig gave fra Røkke til Navarsete - hvorfor har dere gjort det?"

Eirik Mosveen svarer ikke på spørsmålet men begynner å snakke om noe helt annet. Og babler i vei i godt og vel et minutt før Wold må bryte inn - det får da være måte på:

"Men det spørsmålet jeg stilte var denne koblingen til Røkke - det inntrykket som er skapt om at dette var en personlig gave fra Røkke? Når han sier at han ikke kjenner Navarsete en gang?"


Eirik Mosveen:

"Mja, ja det er jo gitt fra Aker Yards som da Røkke eier, men utover det er det ikke noen kobling her som jeg har fått med meg men det er mulig...jeg vet ikke hva du helt sikter til?"


Nå jobber ikke jeg i VG eller er journalist men det Wold kanskje sikter til, Mosveen, er VGs artikkel "Navarsete fikk armbånd av Røkke"?
Med blant annet formuleringen:

"Kjell Inge Røkke ga daværende samferdselsminister Liv Signe Navarsete et armbånd til en verdi av 26.000 kroner under en båtdåp."

Er Eirik Mosveen uærlig eller dum?

Røkke eide verftet som bygget skipet. Rederiet som hadde bestilt skipet plukket ut gudmoren. Røkke har aldri hilst på Navarsete.

Bør man forvente seg mer av pressemakta? Om ikke fra VGs journalister så andre journalister. Også i dette yrket er man vel i stand til å vurdere godt arbeid fra slett?

Eller er det slik at når blodtåka blir for tett og ulveflokken for stor så verken tør, kan eller vil noen i pressen tale alfaen i mot?

Det positive er at dette partiets velgere ikke virker å la seg lure fullt så lett som VG og co virker å ønske.
DN: Fikk armbånd fra Røkke
Aftenposten: Navarsete mottok armbånd fra Røkke
E24: Navarsete mottok armbånd fra Røkke
P4: Navarsete mottok armbånd fra Røkke
Nettavisen: Mottok armbånd fra Røkke
Nationen: Fikk armbånd verdt 26.500 kroner av Røkke


blog comments powered by Disqus