lørdag 11. september 2010

Historien om Ytringsfrihetsridderne og Koranbrenningen

Per Edgar Kokkvold, Vebjørn Selbekk, Siv Jensen og resten av de hvite ytringsfrihetsridderne kjempet i sin tid heroisk for at flest mulig ikke skulle feige unna men gjøre det som var tvingende for å redde Vestligheten og Vår Livsform: trykke Muhammedkarikaturer a la "Bombe i turban".

Nå har USA hatt sin egen karikatursak: en kristen galematias med rar bart har truet med å gjennom ytringen Koranbrenning bidra med sitt for å sikkert redde verden.

Men etter kraftig kritikk fra alt fra Barack Obama via amerikanske offiserer og militære ledere og helt bort til Sarah Palin så har pastoren ombestemt seg.

Han brenner ikke allikevel.

Saken oppsummert av CNN:

"Instead of having the government punish people who say intolerant things, the American system relies on people to criticize each other for violating what they think are the proper norms of tolerance and equal respect in a democratic society. People will sometimes disagree about these norms, but that disagreement is also part of free expression."

Og her er vi ved poenget: vårt system er AVHENGIG av at NOEN sier fra når en eller annen har tenkt å trykke eller ytre ting som er hatefullt, nedrivende, krenkende eller hetsende.

Dette poenget tok aldri de norske Ytringsfrihetsridderne gjennom de siste årene.

Men deres totale tystnad i Koranbrenning-saken viser at de nå endelig har forstått.

Verden har med andre ord heldigvis gått et steg i positiv retning.

Muhammedkarikaturene var en usedvanlig pløsete, kristen pøbelstrek som man naturligvis ikke hadde noen forpliktelse til å anerkjenne gjennom trykking.

Koranbrenning er en usedvanlig pløsete, kristen pøbelstrek som man naturligvis ikke har noen forpliktelse til å anerkjenne.Per Edgar Kokkvold, 30.1.2006:

"Vi har ikke lov til å kompromisse når det gjelder retten til å ytre seg"

Per Willy Amundsen (Frp), 13.2.2008:

"Det er skremmende å se hvordan store deler av norske medier bevisst unnlater å trykke Muhammed-karikaturer."

blog comments powered by Disqus