fredag 3. september 2010

Teppegate: Barack Obama er altså korrupt

Den norske stat ved Kulturdepartementet gav Michelle Obama et norsk smykke verdt 15.000 kroner da hennes mann, Barack, var på besøk i Norge for å motta fredsprisen.

Kulturminister Anniken Huitfeldt hadde følgende å si om saken.

"Jeg ønsket å gi henne et smykke i norsk design for å få vist frem litt moderne norsk kultur."
"Dette smykket får meg til å tenke på norsk sommer med svaberg og kveldssol. Jeg tenkte det kunne være en fin kontrast til desembermørket."

Smykkedesigner Kathrine Lindman:

"Jeg ble veldig overrasket da Anniken Huitfeldt ringte meg for å fortelle om utvelgelsen, men mest av alt beæret. Det er helt fantastisk å få en slik anerkjennelse. Det føles absolutt litt uvirkelig."


Ingen politiske kommentatorer hadde særlig mye negativt å si om denne gaveoverrekkelsen - også disse så vel da på dette som et uttrykk for Norges generøsitet som nasjon og en måte å markedsføre norsk næringsliv og kultur på.

Men det Barack Obamas frue burde ha gjort var, vet vi i dag, å betale skatt for smykket og - ikke minst - FOR ALT I VERDEN aldri, aldri bruke det.

For da er man bortimot korrupt - ja hvem vet, kanskje ville Barack bli påvirket av gaven og se helt bort fra amerikanske interesser når han neste gang snakker med vår stats- eller utenriksminister?

Korrupsjonsekspert Johan M. Andersen:

"Korrupsjon er å motta utilbørlige fordeler i kraft av sin stilling, og det settes særlig strenge krav til offentlige personer. Smøreturer til rundt 10.000 kroner vurderes som korrupsjon, og når man går over 50.000 kroner er man fort på grensen til grov korrupsjon. Det i seg selv er en alvorlig sak med streng strafferamme på ti års fengsel."

Vi får altså inderlig håpe at Barack Obama ender opp med å bli buret inne i ti år når amerikansk presse får vite om dette gravejournalistiske arbeidet.


Politisk ekspert Erna Solberg (Høyre):
"Jeg synes verdiene på gavene ikke bør være mer en rundt tusen kroner."

Politisk ekspert Elisabeth Skarsbø Moen (VG):
"De som gir gaver, ønsker kanskje å påvirke gjennom gavene. Politikerne gjør ikke noe ulovlig ved å motta gaver, men det er politisk dumt."
"Hvis han vil ha minner kan ham kjøpe dem selv. Han er ikke statsminister for å sanke suvernirer."

Politisk ekspert Stein Kåre Kristiansen (TV2):
"Jeg mener de viser skrekkelig dårlig dømmekraft når de tar i mot gaver."Kampanjerende, svettende VG-tjukkaser vet best

blog comments powered by Disqus