mandag 14. desember 2009

VG og TV2s demo-propaganda anmeldt

Mediehus i krise fant i vinter ut at demonstranter og politifolk som braker sammen selger så pass godt de har satt på den samme plata én gang til.

I stedet for folkeopplysning og korrekt framstilling av demonstrasjonnstogenes omfang og innhold så har VG og TV2 ensidig fokusert på den promillen som har oppført seg dårlig.

Slik var det under Gaza-demontrasjonene i vinter - "Poser med stein observert. Rapport fra Israel-demonstrasjonen" - og slik har det vært i København.

Om propagandaen utelukkende er økonomisk motivert eller om det også ligger politikk bak det får de to mediene nå all mulighet til å greie ut om i og med at de nå er blitt dratt inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) for sin feilaktige og mangelfulle vinkling.

Så får vi se om utvalget er oppgaven moden.

Hva skal man med et PFU som mener at det er helt greit at den frie norske presse fordreier fakta og underslår å rapportere korrekt fra sentrale hendelser.

Fra klagen (der det henvises til Vær Varsom-plakaten):

"Dette er en dekning som ikke sørger for at 100.000 demonstranters syn og budskap kommer frem (jfr § 1.2), og som gir en svært mangelfull og skjev dekning av hva som skjer i samfunnet (jfr § 1.4)."
blog comments powered by Disqus