søndag 21. november 2010

Siv Jensens angrep på velferdsstaten

Fremskrittspartiets leder har vært på utenlandstur - og er i alle fall i utenlandske medier tindrende klar på hva som er et av partiets hovedmål. I intervju med Canadas National Post:

"The cradle-to-the grave welfare system needs to be overhauled completely."

Ok? Intet mindre enn som så, nei.

Siv Jensen fortsetter:

"I think we have the ‘Norwegian disease,’ which means that we are so rich, for the time being, that we lean back on our wealth and avoid doing necessary reforms to our economy — reforms that we eventually need to make."

Partiet som her til lands først og fremst er kjent for å starte flertallet av sine setninger med "Det må da være mulig i verdens rikeste land å..." angriper altså denne typen argumentasjon med en gang deres politikere beveger seg utaskjærs.

Noen føres bak lyset, her. Men hvem?

For 20 år siden var partiets formann den gang, Carl Ivar Hagen, også på utenlandsreise. I det han trodde var et lukket forum uten journalister var også han ærlig på hvilken politisk grunnmur partiet har.

"Jeg mener at vi på lang sikt ønsker å privatisere også helseforsikring og alderspensjon. Vi ville også fjerne dem fra statens kontroll. Det er en viktig sak. Vi ville også fjerne mange av de sosiale rettighetene vi har i dag."

blog comments powered by Disqus