torsdag 15. april 2010

Bilutleieprisene til himmels!

På Island har det åpnet seg et hull i bakken og dette medfører at det norske samfunn nærmer seg kollaps.

Men det er ingen trøstende ord å få - heller ikke i VGs dekning av saken:

"Det finnes snart ikke en eneste ledig leiebil i Norge. Skulle du likevel klare å få tak i en, kan du være helt sikker på at den koster mye mer enn i går. VG Nett har fått henvendelser fra kunder av flere ulike leiebilfirmaer, som alle har fått samme ubehagelige overraskelse i dag: Leieprisen er plutselig mye høyere enn normalt".


På det sympatiske journalistspørsmål "Er dette virkelig lov?" kommer det lakonisk fra ombudet for forbrukere (altså det norske folk):

"Ja, det er fri prissettelse i Norge. Kundene kan oppleve det som urettferdig, men dette er en del av den kapitalistiske virkeligheten."


Sannelig godt at den kapitalistiske virkeligheten ikke har innhentet viktigere markeder enn det for leiebil.

"En av de som satte spørsmåltegn ved lovligheten av dette i dag, var VG Nett-leseren som leide bil for en av sine ansatte hos Avis, og fikk bekreftet en pris på 2300 kroner på nettet klokken 10.00. Tre kvarter før bilen skulle hentes klokken 14 ringte en representant fra Avis og sa at prisen var økt til 4600 kroner!"

Forøvrig kan folk i distriktene glede seg over at denne naturhendelsen jo faktisk skjedde før deres lokale sykehus ble nedlagt.


blog comments powered by Disqus