fredag 16. april 2010

Frp-topp i heroisk kamp for miljøet

Frps miljøbyråd Jøran Kallmyr har en klar melding til...vel...partikolleger om hvor miljøskapet skal stå: Huken pukkverk midt i Groruddalens hjerte må ikke utvides!


Riktignok er hr.Kallmyr noe sent ute - konkurrerende partier har ment det samme lenge allerede. Og det som jo skiller disse konkurrerende partiene fra Kallmyr og hans Fremskrittsparti er jo, vel, at Fremskrittspartiet har makt over styre og stell.

"Trafikken er verst, men vi lukter asfalt hele tiden, vi sliter med støv og vi hører verket som går"

Men Kallmyr er tindrende klar på at pukkverket ikke bør utvides og at hele området bør gis tilbake til lokalbefolkningen.

Dog er han til Akers Avis Groruddalen ikke spesielt overraskende like tindrende klar på at dette er hans personlige mening og ikke nødvendigvis partiets enn si fri og bevare oss vel byrådets:

"Jeg har ikke drøfta dette fullgodt med byrådet eller Oslo Frp men jeg mener at utvidelsen av Huken må skrinlegges."

Høyre og Fremskrittspartiet har hatt makta i Oslo i årevis. Det bør vel snart være mulig å få pressa inn denne Huken-tilbake-til-folket-praten, hr. byråd.

Men hvorfor skulle et parti som er svært for at vi må hente opp olje fordi det er et marked for olje være svært mot at vi må hente opp pukk når det er et stort marked for pukk?"Dyrkorn føler seg hjelpesløs og maktesløs overfor giganten Oslo kommune, men peker på at han har mange i ryggen. Sammen med borettslagslederne i Ammerudfaret, Ammerudlia og Ammerudkollen representerer han nesten 6000 mennesker."
"Vi synes lastebiltrafikken er alt for stor allerede i dag. Hvis det blir en femdobling av dagens trafikk blir det virkelig ille her."


8.november 2007:
"Byrådet ønsker ikke å låse fast markagrensa. Dermed åpner de for utvidelse av pukkverkene på både Huken og Bånkall. Mange hadde håpet at markaloven ville bli spikeren i kista for planer om å utvide Huken pukk- og asfaltverk. Men byrådets vedtak tyder på det motsatte."

I denne forbindelse - Byråd Peter N. Myhre (Frp):

"Dette med pukkverket er en lokal sak, ikke nasjonal. Vi synes det er bedre å gi bystyret en reell innflytelse på hva vi skal gjøre med pukkverket i stedet for at Stortinget får overta denne avgjørelsen. Derfor går vi imot endelig avgrensning for markaloven."
Huken Panorama-bildet er lånt uten tillatelse fra denne Akers Avis Groruddalen-artikkelen.

blog comments powered by Disqus