søndag 8. februar 2009

Om Finanskrise, blå underbudspolitikk, fremmedfrykt, fri flyt og arbeidsledighet

Vil kombinasjonen finanskrise, fallende etterspørsel, fri flyt av arbeidskraft og blå ønsket politikk om at enhver skal være sin egen lykkes smed på arbeidsmarkedet og kunne underby sin sidemann så mye han bare orker en oppskrift på fremmedfiendtlighet og rasisme?

Hvorfor skulle ikke nordmenn reagere på samme måte som engelskmenn nå gjør: hisse seg opp over fremmedarbeidere som tar på seg jobber for en lønn som man må på bo på brakker med plass til 10 på hvert rom for å overleve på?

I stedet for å hisse seg opp over politikere som med viten og vilje gjør slikt mulig gjennom undergraving av fagforeninger og jubel over at kapitalistene glupsk grafser til seg billig arbeidskraft slik at de kan opprettholde voldsomme utbytter som sikrer enda flere hyttepalasser i den norske fjellheim for kapitalisten og hans familie?

Hvorfor er blå politikere mer tilbøyelige til å føre fremmedfryktgryende politikk? Er det fordi de selv hanker inn de fleste fremmedfryktstemmene og dermed ser for seg å score dobbelt på situasjonen?

Slike problemstillinger:

Unite shop steward Kenny Ward said workers were "determined to achieve a victory at Lindsey because this is where the fight started". He said people had had enough of employers using "unjust laws" to "pitch one European worker against fellow European workers" in the pursuit of profit.


...blir det norske varianter av om de blå tar over til høsten.

For er det dette som skal bli hverdagen for ikke bare den europeiske arbeider som kommer hit:

Ved et tilfelle ble arbeiderne også kjørt ut til åkrene i en kjølebil som vanligvis brukes til å frakte jordbær ut til butikkene. - Vi var femti mennesker inne i bilen, uten kommunikasjon med sjåføren, uten lys, uten luft. En dame besvimte der inne, sier Bogumila Oljniak.

...men endog den norske arbeider for å overleve i konkurransen med resten av Europa.

En konkurranse som i følge det blå reklamemateriell visstnok ikke bare skal komme kapitalister til gode - men menneskeheten som sådan?

blog comments powered by Disqus