søndag 24. januar 2010

Der gikk sikringa på Mørkeloftet, gitt

Mørkeloftet document.no med ny innsiktsfull lederartikkel med - som alltid og naturligvis - uttalt og sikkert beviselig basis i folkedyp og tidsånd. For der i gården snakker man jo alltid intet mindre enn på vegne av det store Vi.

"Politikerne har solgt en versjon om at alle har like rettigheter og at alle kan bli like gode nordmenn bare de holder lovene og lærer seg norsk. Man har forkynt et nytt fellesskap, der ingen teller mer enn andre. Dette er tøv. Man later som om det folket som har bebodd landet i flere hundre år, ikke har noen mer rett til landet enn nykommere."


Nok en gang savner jeg de praktiske konsekvensene av slikt tankegods. Skal en av disse som teller mindre enn meg - for eksempel Noora Noor som nå synger til inntekt for Haiti på skjermen foran meg - miste noen rettigheter eller behandles dårligere enn i dag?

Men nok babl - jammen meg herlig å sitte her og nå vite at man teller mer enn Noora Noor og co! For dette er jo helt sant!


"Vi har noen ganger en følelse av å drive med noe som minner om samizdat, undergrunnslitteraturen i det gamle Sovjetunionen. Sannheten må skjules, men det er viktig at den uttrykkes."


blog comments powered by Disqus