lørdag 9. januar 2010

Frp med 180.000 i klima-støtte til Rimi-Hagen

Stein Erik Hagens 1.700 kvadratmeter store villa er nødvendigvis et strømsluk av dimensjoner. En kvart fotballbane krever sitt å få varmet opp - spesielt når den er plassert som den er høyt der oppe i Holmenkollåsen.

Stein Erik var naturlig nok misfornøyd med den strømregningen når forbruket på årsbasis var det 15-dobbelte av en normal norsk husstand: 325.000 kilowattimer må til for å blant annet sørge for god nok vann-lunk 24 timer i døgnet i Hagens private svømmehall.

Men Hagen er jo en økonomisk type og så at dette jo ikke var bærekraftig - her måtte ting skje. Og hva er vel mer forlokkende enn å utnytte et kommunalt støttetiltak for installasjon av varmepumper?

3 millioner kroner endte varmepumpeanlegget opp på - noe som reduserte strømforbruket på Hagens tumleplass (på størrelse med en kvart fotballbane) med 200.000 årlige kilowattimer.

Og Hagen kunne selv innkassere halvannen minstepensjon i kommunal støtte fra det sittende byrådet: 180.000 cash-kontant for å redusere strøm- og oljesløseriet.

Eiendomssjef i Hagens familieselskap Canica, Arne N. Ruud:

"Det er ikke noe problem å holde varmen her, hverken i svømmehallen eller huset."


Norge er kanskje ikke så verst å bo i allikevel, Stein Erik?

Byråd for samferdsel, miljø og næring i Oslo, Jøran Kallmyr (Frp)

"Det var ikke akkurat Stein Erik Hagen vi tenkte på da denne støtteordningen ble laget."


Arne Ruud, igjen:

"Det er like rettigheter for alle, og vi var berettiget til å få støtte. Alle i Norge betaler skatt og alle har vi de samme rettighetene, det kan ikke være noe forskjell."


Stein Erik Hagen, fra tidligere debatt:

"Vi blir tutet ørene fulle av politikere som sier at vi bor i verdens beste land. Det ene etter det andre. Og folk tror jo på det tøvet, ikke sant."

"Grådighetskulturen. Det har jeg snakket om før. I Vålerenga kirke. Det er snart ti år siden. Grådighet er et menneskelig trekk som vi bør holde mest mulig under kontroll."Utbetalingen på 180.000 kroner er den største enkeltutbetaling i Enøk-etatens historie. Hagen har etter ett års drift spart mellom 180.000 og 200.000 kroner i utgifter til strøm og miljøet for 50 tonn CO2 og forurensning gjennom kassering av eldre oljefyr.

Stein Erik Hagen har støttet partiet Fremskrittspartiet direkte med flere millioner kroner og han og hans familie ville med partiets skattepolitikk ha spart 100 millioner kroner årlig.

I og med at Fremskritttspartiet bare styrer over byen han bor i og ikke landet så må Stein Erik foreløpig nøye seg med 180.000 kroner i Frp-velvilje.

Men det er jo litt det også.
Stein Erik Hagen lever i luksus

blog comments powered by Disqus