fredag 19. mars 2010

Nyelitismen - Average IQ-map

Trygdekontoret med "Arv og miljø - Holocaust spesial" og undertekst: går biologismens togskinner rett mot Auschwitz? Med Harald Eia som fyrbøter?

I programmet vises det til at i en enda ikke vist Hjernevask-episode så intervjues psykologen Richard Lynn. Mannen som har framarbeidet et kart over IQ-nivået på kloden:

Som blaatt.net innsiktsfullt skriver:

"Øst asiatere (gult område) er her oppgitt til IQ 105, mens australsk urbefolkning har IQ omtrent 60. Pygmeerer oppgis til IQ 54, mens aper (dyr) har IQ omtrent 22. Differanse mellom rasene med høyest IQ og lavest er her 51, men det er viktig å notere at ifølge Lynn skyldes halvparten av forskjellene dårlig ernæring og mangel på utdannelse så reell IQ forskjell mellom rasene er 25-30. Det er ingen som har klart å vise til statistikk som viser at det ikke finnes en slik forskjell, noe en kan få bekreftet ved å lese artiklene på Wikipedia lenket opp herfra."


Hva man skal med denne innsikten?
Ja hva skal man egentlig med denne innsikten.

Hvilke konkrete, politiske endringer mener man at biologisk og genetisk innsikt skal føre til?

Høyresida sier seg mot offentliggjøring av skattelister fordi dette "sikkert kan føre til mobbing i skolegården". Men på samme tid har man ingenting i mot å juble over at det graves opp raseteoretiske grumserier som så presenteres under "vitenskapsjournalistisk" programparaply på sjølvaste NRK?
VG: Oslo-elevene blant Norges flinkeste
TV2: Norskspråklige kan bli minoritet i Oslo-skolen
Konrad: Blåøyde elever kan bli i mindretall

blog comments powered by Disqus