torsdag 13. mai 2010

Statsstøttede, statskuppende Frihetshelter

"Oslo Freedom Forum" ble nylig avholdt i hovedstaden med stiftelsen "Human Rights Foundation" og dets primus motor Thor Halvorssen Mendoza som arrangør og den høyrevridde tankesmia Civita som støttespiller.

På seansen ble det utropt en rekke "Voices of Freedom" og "Heroes of Human Rights". Deriblant Thor Halvorssen Mendozas egen fetter Leopoldo López Mendoza.

Halvorssen, som nylig kjøpte Ny Tid, har norskættet far og er gjennom sin mor født inn i eliten i Venezuela - en elite som nødvendigvis er i opposisjon til mer folk-flest-vennlige Hugo Chavez (63 prosent oppslutning ved forrige valg). Halvorssens mor, Hilda Mendoza (søsteren til Leopoldo López mor) ble i 2004 skutt og såret av personer som "Human Rights Foundation" mener handlet på oppdrag fra Chavez.

Det er ikke noen nøytral gruppe mennesker denne Mendoza-familien, altså.


Leopoldo López, som støttet statskuppet mot folkevalgte Hugo Chavez i 2002, får gjennom opphøyingen på "Freedom Forum" en plattform der han sidestilles med karer som Lech Walesa og Vaclav Havel. Ja endog kan de sympatiserende mediene hjemme i Venezuela framstille showet som at Lopez ble invitert til forumet av Havel og Walesa.

Når sannheten er at han ble invitert av sin egen fetter.«Heroes of Human Rights» from Manifest Analyse on Vimeo.


Men hva sier Civita-sjef Kristin Clemet til sitt forsvar?

"Selv er jeg ikke ekspert på Venezuela."

Det er ingenting ulovlig med hvitvaskingskampanjer.

Men at Oslo Kommunes borgere skal bidra med 1,6 millioner kroner for kampanjen er vel litt i overkant råttent.

Det hører for øvrig til historien at Leopoldo Lopez ble invitert til Oslo Freedom Forum også i 2009. Som eneste "Hero of Human Rights" er han med to år på råd.

Tilfeldig?

Vi får si som Kristin Clemet: Selv er jeg ikke ekspert på Venezuela.blog comments powered by Disqus