fredag 9. oktober 2009

Frp og Bush: Tiårets største politiske tilbaketog

"- Norge har sviktet sine venner" sa Carl Ivar Hagen i 2003. Mens 9 av 10 av den norske befolkning hadde gjennomskuet Bush sitt håpløse Irakprosjekt stod Carl Ivar og Frp alene på den andre siden og krevde at Norge burde være med på invasjonen og støtte sin ufeilbarlige Store Far George W. Bush.

I hver eneste debatt fungerte Carl Ivar og partiet Fremskrittspariet som talerør og mikrofon for Bush-regimet sin propaganda og bevisste feilinformeringer.


  • Irak har masseødeleggelsesvåpen og de som mener noe annet er feilinformert
  • Det er omfattende kontakter mellom Irak og Al-Qaida og invasjonen av Irak er et ledd i krigen mot terror
  • George Bush er "en stor helt" (U.E.Knudsen, 2005)
  • Fangene på Guanatanamo Bay blir behandlet "på en human måte"
  • George W. Bush bør få Nobels Fredspris for å være "en fremsynt leder med visjoner" (H.T.Nesvik, 2003)
  • "Når USA driver krig mot terroren, bedriver de også en krig for demokrati, for våre verdier og rettigheter.", (Tybring-Gjedde, 2006)
  • George Bush viser "gode lederegenskaper", og årsaken til at så mange i Norge er uenige i dette har å gjøre med "venstreorienterte journalister" (Asmyhr, 2004).


USA-naivisme på sitt verste.

Men i dag kommer det nå for FØRSTE GANG andre toner fra den kanten. Enkelte vil kanskje mene at det er noe snodig at George Bush bare så vidt har fått tid til å låse døra i Det Hvite Hus for siste gang når partiet Fremskrittspartiet finner tid og rom til en smule kritikk mot det åtte-årige Bush-regimet.

Men kan noen være overrasket? Nei, naturligvis ikke.

Det er ikke overraskende verken Carl Ivar eller Siv som tar oppgaven med å bokse med tidligere utenrikspolitiske standpunkter, men partiets snille lam Morten Høglund:

feilene ble mange

for oss Amerika-venner har vært tungt å se feilstegene og den manglende evnen til å ta verden på alvor


Flott, Fremskrittspartiet, at dere endelig kaster noe mot Bush dere også - selv om det nå bare er en liten tøffel og dere står i Washington mens Bush, jo, har sittet som pensjonist i Texas i et par måneder allerede.

For hvorfor ventet dere ÅTTE ÅR!?

ÅTTE ÅR MED JUBEL OG TRAMPEKLAPP?

Herregud for et parti.

Naivisme, spill, taktikkeri, informasjonsimmunhet og ball.

Guantanamofanger mener Bush og Blair bør stilles for retten. Er Fremskrittspartiet og Høglund enige i dette også mon tro?

I så fall bør de kanskje vurdere en smule kritikk av sitt eget virke de siste åtte år også.

Tar du ballen, Siv?Først publisert 14.03.09. Oppdatert 9.10.09: Bush ville Frp altså gi fredspris, mens Barack Obama vil Siv Jensen ikke gi fredspris.

blog comments powered by Disqus