onsdag 14. oktober 2009

Fattigdomsdebatt på norsk

For tiden løper blåpressen rundt på leting etter eldre "som har betalt inn til fellesskapet i alle år" og som nå får en liten skatteskjerpelse gjennom regjeringens forslag til statsbudsjett.

Så vidt jeg har fått med meg har man funnet et par stykk på Frogner og en og annen i Holmenkollåsen.

Andreas Halse oppsummerer endringen slik:

Resultatet er altså at et par kan eie en bolig verdt 5.600.000 (ja, du leste rett) før de betaler en krone i formueskatt på den formuen boliger er. Og selvfølgelig, hvis de har lån så kommer de raskt under formuesgrensene, og slipper hele skatten. Med andre ord, 120.000 skattebetalere slipper unna med mindre i formueskatt, mens de som virkelig har dyre eiendommer må betale. Klassisk sosial utjevning.


Ja er det mulig at man i verdens rikeste land virkelig kan finne på å skattelegge litt mer de som har de aller største pengebingene slik at de som av ulike grunner faller utenfor får litt mer å rutte med.

De som oppsøker Fattighuset og sånt.

Lidelseshistoriene til folket der trenger nok, om jeg skal være ærlig, noe dypere inn enn lidelseshistoriene som blåpressen, høyrepolitikere og Huseiernes Landsforbund nå bringer til torgs i fullt monn og bredde.

Skal være glade vi har et hus, som min bestemor sikkert ville sagt.

Og har man et hus til flere millioner kroner da er man ikke fattig. Selv om inntekten er lav.

Nei, man er ikke fattig da.
Nei, man er ikke fattig da.
Nei, man er ikke fattig da.
rettvenstre.no / Audun Lysbakken: Statsbudsjettets ti på topp


blog comments powered by Disqus