mandag 5. oktober 2009

NRK raserer seg selv

Det meldes i dag at NRK skal ta betalt for det som lastes ned på deres nettsider. Programmer og snutter skal være tilgjengelig gratis i 30 dager for så å kun bli tilgjengelig for de med kjøpekraft og kjøpevilje. Forlagsdirektør Jørgen Klafstad i NRK Aktivum:


"Når du får med alt bakgrunnsmaterialet og kan se innholdet akkurat når du vil, ligger det en merverdi i det, og vi opplever veldig sterkt at publikum er villig til å betale."


Jeg håper denne karen aldri setter sin fot i et bibliotek.


  • Gjennom å presentere annonser på nrk.no stjeler NRK annonsekroner fra mediebedrifter som trenger disse kronene vesentlig mer.
  • Gjennom å presentere annonser på nrk.no forsøpler man en nettsted det norske folk har betalt for å IKKE være forsøplet.
  • Gjennom å begynne å ta betalt for nedlasting av programmer vil vesentlig færre kunne glede seg over og ha nytte av programmer man allerede har betalt for.


Blårussen i NRK-toppstillingene burde ta en pause i kapitaliseringspraten og oppsøke nærmeste postkontor.

For et av de tristere syn i Norge i dag er det gjengse postkontor som er så proppa fullt med kinesiskprodusert juggel at det er vanskelig å labyrintere seg fram til kassa. Men de siste årene har det faktisk blitt overgått av hvordan NRK presenterer seg selv på nrk.no.

Klikker man litt feil der ender man opp med å handle flybilletter, hotellrom, domenenavn eller, enda verre, absolutt ingenting:

Og verre skal det åpenbart bli.

TV-lisensen innbringer 3,7 milliarder. Mens NRK Aktivum, som står bak dette kremmertankegodset, omsetter for fjollete 184 millioner kroner.

NRK Aktivum må legges ned. Organisasjonen i organisasjonen undergraver åpenbart det eneste viktige og særegne som NRK står for: reklamefrihet, uavhengighet og gratis innhold.
Om det er NRK Aktivum sin toppledelse som ikke er i stand til å formulere seg på forståelig vis eller om det er Aftenposten som har problemer med å forstå det som er blitt sagt er ikke godt å si men NRK Beta og NRK sier at Aftenposten formidler faktafeil.

Det det handler om er i følge NRKs kommunikasjonsdirektør dette:

NRK Aktivum, som skal gjøre det tilgjengelig for folk, skal her selge ting som er umulig å legge ut i dag. Det er programmer med rettighetsbindinger vi ikke rår over. Det kan være produsert eller skrevet av folk som ikke er tilknyttet NRK. Det finnes rettighetshavere der ute som vi sånn sett ikke rår over.


Ja så får vi håpe det blir med dette, da.

Men ta nå og rydd opp nrk.no, da. Det ser ikke ut.

blog comments powered by Disqus