mandag 5. oktober 2009

Frps øyne i Gaza

Siv Jensen uttrykte i januar stor misnøye. Stor misnøye - ikke over Israels bombing av kvinner og barn i Gaza - men over at de få nordmennene som var der fortalte hva de så.

Hun mente det var propaganda.

Det er vel derfor tvilsomt om Erik Fosse og Mads Gilberts bok "Øyne i Gaza" ligger under Siv sitt juletre i år. Men om hun ønsker seg flere vinklinger så kan hun jo laste ned FNs vurdering av Gaza-dokumentasjonen organisasjonen har brukt ikke rent lite midler på å grave fram:


The Mission conducted 188 individual interviews. It reviewed more than 300 reports,
submissions and other documentation either researched of its own motion, received in reply to its call for submissions and notes verbales or provided during meetings or otherwise, amounting to more than 10,000 pages, over 30 videos and 1,200 photographs.


Goldstone-rapporten foreligger på nettet i sin helhet eller for de med dårlig tid / et liv i en executive summary. Og de med enda dårligere tid / enda mer liv får da klare seg med Conclusions and Recommendations.

Eller eventuelt denne bloggen.

Om jeg skal tippe om Siv Jensen og resten av Frp-eliten har lest rapporten, executive summaryen eller endog et lite referat rundt hva den inneholder så er tipset Nei.

For det handlet jo aldri om hvilken eventuell slagside Gilbert og Fosse hadde. Det handlet jo om at uansett hvem som hadde stått for Israel-kritikken og uansett hvor godt fundert den hadde vært så hadde partiet Fremskrittspartiet nektet å forholde seg til den.

For de hadde uansett vært uenige i den av prinsipp.

Og det er jo ikke spesielt Vestlig.

Er det det da.
Forøvrig ser det ut som at behandlingen av faktainnholdet i rapporten ender opp i USA-framtvungne politiske hestehandler som etter all sannsynlighet ender opp med at mordere går fri.

Er det rart det blir terror.

blog comments powered by Disqus