mandag 15. desember 2008

Mye polsk frijazz i Frp-framkjempet kulturhushundremillionerssluk?

Staten sa nei til å støtte Terje Søviknes sin gigantomane statue over seg selv i hjembygda, men det stopper ikke 'minus 400.000 kroner per dag'-mannen:


4030 kvadratmeter: slik er det nye Os kunst- og kultursenter tenkt på Mobergsneset. Ordfører Terje Søviknes styrer mot åpning i 2010». Men først og fremst er det den sentralt plasserte overskriften som fungerer som billedtekst: «Os vil bygge, også uten staten». (Tidligere har den interesserte avisleser fått med seg Søviknes' store skuffelse over at prosjektet ikke fikk støtte ved årets tildeling av tippemidler.)


Det er noe Mao over spradebassordføreren fra partiet Fremskrittspartiet. Det er i alle fall ikke protestantisk nøkternhet.

Her har partiets frontfigurer sentralt klaget og sytt og hamret og banket over at kommunepolitikere kaster bort millioner på millioner av hardt innbetalte skattepenger på kultur og "kultur" - og så kommer selve utstillingsvinduet Os hoppende fram og skal være verst i klassen?

Og endog skryter av det?

Nei, det er noe som ikke henger på greip her.

Hagen, har gjentatte ganger hamret løs mot kulturen i denne valgkampen. Senest under partilederutspørringen i NRK radio på mandag, satte Hagen kultur opp mot eldreomsorg. - Problemet i dag er at kommunene prioriterer andre ting enn sykehjem. De prioriterer konserthus, kulturhus og rådhus, sa Hagen.


Eller er det til og med blitt en plutselig vilje for både feministisk ballett og polsk frijazz i partiet Fremskrittspartiet.

"A Change Is Gonna Come" sang Anders Lange og Carl Ivar Hagen i sin tid og tenkte nok på noe helt annet enn både det Sam Cooke tenkte på den gang og Terje Søviknes og resten av Fremskrittspartiet tenker på i dag.Norge trenger mer offentlig og privat subsidiert polsk frijazz og feministisk ballett, sier Terje.

blog comments powered by Disqus