tirsdag 23. desember 2008

Innvandrerregnskap går i pluss

Fra dagens Aftenposten:

Førstegenerasjons innvandrere skaffer staten mer i skatt enn de koster i velferdstiltak. (...). Selv for de mest belastede innvandrergruppene som somaliere, irakere og afghanere, utgjør inntekter fra arbeid og kapital en høyere del av inntekten enn velferdsordninger.


Javel.

At velferdsytelsene til samtlige innvandrere tilsvarer det partiet Frp har tenkt å gi til de rikeste av oss gjennom fjerning av formuesskatt forteller i alle fall meg omtrent det jeg trenger å vite.

Her har fremmedfrykterne skapt et inntrykk av at 100% av alle somaliere og pakistanere er snyltere fra de fødes til de dør. Jeg synes fremmedfrykterne bør ta innover seg at dette bildet ikke stemmer.

Verstinggruppene som alltid trekkes fram når innvandring debatteres - pakistanere og somaliere - viser seg å for tiden i snitt hente mer ut fra enn betale inn til statskassen.

De grusomme tall viser:Så om vi går over til stjerneskudd og plastjuletrær så skal nok verdens rikeste land klare å komme over denne innvandringskneika også.

For på samme måte så er det enkelte nordmenn som koster oss nordmenn dyrt for landet.

Kvinner for eksempel har jo et skyhøyt sykefravær.

Det er generaliseringene a la "Norge for Nordmenn" og "Stopp Innvandringen" som heldigvis er puttet på historiens skraphaug.

Selv om jeg ikke forventer at de som har stått for slikt har tenkt å innrømme tilbaketoget.

Generaliseringer innenfor spesifikke grupper er her dog fortsatt - finnmarkinger drikker og snylter, somaliere snylter, folk på Bjølsen lever 10 år kortere enn de 3-4 kilometer lenger vest fordi de nekter å gå tur i skogen og kvinner eier ikke arbeidsmoral.

Det er, som vi vet, baré en av disse fire nevnte grupper det er PK å generalisere over.

Og en vakker dag får kanskje også medlemmer av denne gjenstående gruppen folk flest bak seg i sin rettmessige kamp for å kunne være et individ og ikke medlem av en gruppe noen har definert opp som sentral.


blog comments powered by Disqus