mandag 30. mars 2009

Kristin Halvorsen misbrukt i Israelvennpropaganda

Jerusalem Post la for 14 timer siden ut en artikkel - "Increased anti-Semitism in Norway has local Jews anxious" - som er så full av feil at til og med norske Israelvenner reagerer kraftig.

Anti-Israel and anti-Semitic sentiment has exploded in Norway - driven by the Norwegian media and intellectual elite - due to Operation Cast Lead, according to Norwegian Jewish leaders.

Artikkelen er helt gal og jeg er forferdet. Jeg snakket med journalisten lenge, i to omganger, og jeg sa det stikk motsatte. Men det passet visst ikke inn i skjemaet hennes

Hercz er ikke bare oppbrakt over saken til Jerusalem Post. Han betviler også habiliteten til styrelederen av Jerusalem Center of Public Affairs, Manfred Gerstenfeld, som stadig går ut og kritiserer Norge for antisemittisme.


Ja, det at Kristin Halvorsen skal ha gått fremst i et tog og ropt "Død over jødene!" er vel noe som bør være mulig å få klart fram at nei du, det medfører nok ikke riktighet.

Jerusalem Post har nå trukket artikkelen fra sine nettsider.

Men hva hjelper det. Artikkelen er allerede lest og videreformidlet av 400 nettadresser.Er det ofte så slett håndverk i Jerusalem Post? Bevisst dårlig håndverk?

Og det er jo trist for en avis som har et av de 5.000 mest besøkte nettstedene i verden. At 55% av leserne er bosatt i USA gjør jo at man må lure på hvordan vår viktigste allierte ser på oss - om de nå virkelig går rundt og tror på det som skrives på nettstedene de surfer innom.Det som virker å være en kopi av den opprinnelige artikkelen. Dog med forbehold.


blog comments powered by Disqus