søndag 22. mars 2009

Bensinbilforbud - ja takk!

SV ønsker å innføre forbud mot salg av bensinbiler fra 2015. Helt enig. En naturlig utvikling. Vi la ned kullkraftverket i Rosenkrantzgate og vi forbød salg av bensin med bly.

Neste steg synes åpenbart: få steinalderteknologibilene bort fra våre veier. Til det beste for alle. Kristin Halvorsen:
I 2015 er sannsynligvis teknologien kommet så langt at det er fullt mulig å kreve utslippsfrie biler. SV vedtar det nå som et mål, men det må selvsagt skje i samarbeid med andre land

Flott SV! Bilbransjen har vist at den reagerer positivt på slike reguleringer: alle biler nå til dags kommer jo med grønn profil - eco ditt og green datt. Å avgiftsbelegge miljøsvina kraftig var første steg - neste steg må vi allerede få banket og planlagt så bilbransjen får mulighet til å omstille seg. Erik Solheim:
Solheim lover nå at det skal bli billigere å bytte ut bensinbilen med miljøvennlige biler. - Vi trenger nå en svær gjennomgang av hele det norske bilavgiftssystemet slik at vi er klare for denne tekniske revolusjonen.


Frp er for øvrig mot forslaget.

BMW o.a antar jeg er for. For biler som elbilen MINI E med sine 200+ hestekrefter blir da straks mer konkurransedyktig og dermed lønnsom.blog comments powered by Disqus