søndag 1. mars 2009

Grumse-Norge 2009. Nettdebatt med Imam.

VG har gitt Folket ordet og bedt dem sende inn spørsmål til imamen Mehboob-ur-Rehman i Islamic Cultural Centre. VG velger forøvrig å linke inn til denne debatten med overskriften "Det står i Koranen at kvinner skal tildekke seg".

Personlig synes jeg det var noe av det minst kontroversielle å fokusere på. Men nå er ikke jeg journalistutdannet, da.

Noen utdrag fra ordskiftet følger.


Høydepunkter fra spørsmålene fra det opplyste Vesten, representert ved Det Norske Folk:

Hvis Allah ba deg om å drepe meg, ville du drepe meg da?

Hater dere kvinner?

kom dere ut av landet vårt, dere skyter å knivstikker å voldtar folk. jævla idioter hele gjengen, dere hakke no her å gjøre. hijab? hva faen er det forno kvinnediskriminerende shitt a? skattepenga mine tar u og! se å kom dere hjem a!!!!

Har du noen som helst anelse om hvor utrulig provoserende det er at vi skal tipasse vår skole til deres steinalder lover og regler.

Hvordan forholder du deg til muslimer som voldtar, selger dop, dreper sin kone og/eller barn, som dreper eller slår ihjel andre?

Hva er det som får deg til og tro at vi Normenn vil godta at dere mener relegiøse lover står over våre lover.

Har du noen som helst slags anelse på hvor forbannet folk flest på den Norske bygda er. Vi ser landet vårt og alt vi tror på bli utvannet for og tilpasse oss muslimer!. Politikerne våre har fulstendig mistet kontakten med folket og eg personlig skylder på dere muslimer

Dåkker træng fan ikkje kåmme hit å kræv d å d andre, ikkje arbeie dåkker, ikkje jåbbe 80% av dåkker og ikkje klare dåkker å oppføre dåkker heller. D e fan ikkje førr ingenting at norske fængsel e full av sånne såm dæ. Kan fan ikkje innrætte dåkker ætter vårres måte å være og leve på! Den jævla MOSKEEN du sett inni. Kæmfan såm har betalt den? ja d e alle vi vanlie skattebetalera!!! Vess vi hadde kåmen ned te lanktvækkistan å krævd ei Kjerka, ka dåkker hadde jort da? Jo d hadde blidd nakkeskudd me en jævlade gang. Stæmme ikkje d?

Hvorfor har menn innenfor deres religion bestemt at det er lov å lyve for mennesker som er Kristne?Høydepunkter fra det middelalderske Midtøsten, representert ved Imam Mehboob-ur-Rehman:


Muslimer skal respektere andre religioner. De fleste muslimer i Norge er norske statsborgere og veldig mange av dem er født og oppvokst her. Og de bor i sitt hjemland allerede.

Islam tillater ikke å slå kvinner. Islam tillater heller ikke tvangsekteskap.

Jeg synes at dette var veldig fordomsfullt. Alt du henviser til er feil. Forresten, moskebygget er betalt av norske muslimer og ikke staten som du tror. Jeg håper at du får anledning til å besøke noen muslimske land og se på de mange fantastiske kirkebygg, synagoger og templer.

Det finnes ingen tvang i religionen. Vi ønsker ikke å presse noen til bestemte handlinger. Vårt ønske at alle skal få muligheten til å praktisere sin religion og leve etter sin overbevisning. Muslimske innvandrere er i ferd med å integrere seg i samfunnet, men blir dessverre beskyldt for å fremme særkrav og snikislamisering. Å jobbe for endringer i lover og regler som gjør deres liv lettere er alle borgers rett og er med på styrke demokratiet.

Dette er helt feil.Det er ingen som har tillat muslimer å lyve til noen. Muslimer skal ikke lyve uansett. Å lyve er en stor synd innen islam.


Det bor mange gode mennesker i Norge med veldig god moral, for eksempel legene Mats Gilbert og Erik Fosse. For noen fantastiske mennesker.Det finnes gode og dårlige mennesker både blant etniske nordmenn og muslimer.

Det har vært en del slike spørsmål - det bekymrer meg.Du må huske at det er mange muslimer som faktisk er født i Norge og har bodd her hele livet. De anser seg selv som norske og ønsker å leve i Norge.

Ja det står i koranen at kvinner skal tildekke seg.

Å være nedsettende ovenfor kvinner slik du beskriver er selvfølgelig ikke bra og har ingenting med islam å gjøre. Dette gjelder uansett religion.

Det finnes mange mange kirker i muslimske land. Det finnes også kristne skoler og andre organisasjoner. Det finnes også mange templer og religiøse bygg der.


Konklusjon. Hvem vant
Jeg synes vel at imamen fra det uopplyste Midtøsten kom best fra det.

Det Norske Folk har åpenbart litt å gå på.

Nettmøtet varte i to timer og imamen rakk bare å besvare 36 av 2.189 spørsmål.

blog comments powered by Disqus