torsdag 12. mars 2009

- Dere har jo aldri kunnet regne i Fremskrittspartiet

Jens Ulltveit Moe er en kapitalist og samfunnsbygger å sette pris på. Ikke bare spår han korrekt om framtiden, han kommenterer også samtiden med såvel fynd, klem og tilsynelatende liten interesse for eget virke.

I total motsetning til en kar som Øyvind Stray Spetalen.

I gårsdagens Tabloid rant det over for hr.Moe da Fremskrittspartiet forlot planeten Jorden i sin beskrivelse av hva som er lurt og ikke lurt mhp pensjonsfondets investeringer:

Dere har jo aldri kunnet regne i Fremskrittspartiet


Og det er står for meg som en brukbar analyse. Og gift med en økonomiprofessor er han jo også, karen. Understøttet ble han også, dog på noe mindre folkelig vis, av Harald Magnus Andreassen:

Takket være oljen er Norge inn i en historisk periode med spareoverskudd. Denne sparingen er vi nødt å investere et eller annet sted og det globale aksje- og obligasjonsmarkedet er det desidert mest fornuftige stedet å gjøre dette. Det finnes heller ikke mange alternativer. Vi kunne selvfølgelig valgt å bruke alle pengene nå, men det er ikke særlig hyggelig for kommende generasjoner.

Andreassen synes det blir helt feil å kritisere sjefene i oljefondet eller den rødgrønne regjeringen. - Det har vært et samlet storting som har vedtatt oljefondets forvaltningsregler og de har landets fagekspertise bak seg, meg selv inkludert, sier Andreassen.


blog comments powered by Disqus