onsdag 23. september 2009

9 av 10 asylsøkere oppgir identitet

Leder av Politiets Fellesforbund Arne Johannessen og Fremskrittsparitets asylsøkerløgner i valgkampen tilbakevises av UDI i dag. For i følge UDI så oppgir 93% av alle asylsøkere sin identitet i løpet av asylsøknadsprosessen.

Mens det etablerte inntrykket er det fullstendig motsatte.

Arne Johannessen gikk 2.september til Dagbladet og påstod at "bare i 2009 vil 18 000 ID-løse asylsøkere stjele, rane, utøve vold og omsette narkotika.". Senere på kvelden viftet Siv Jensen med denne Arne Johannessen-artikkelen i statsministerduellen mot Jens Stoltenberg og prøvde å få Stoltenberg til å “svare Arne Johannessen”.

Det er ikke første gang Fremskrittspartiet og Arne Johannessen går i takt: det ble i vår avslørt at Politiets Fellesforbund bruker den helt sentrale Frp-rådgiveren Tor Mikkel Wara som sparringpartner for å utforme egen mediestrategi.

Men heldigvis førte ikke løgner og overdrivelser fra Johannessen og ytre-høyre til valgseier.

Forøvrig merkelig at ikke denne statistikken ble gravd fram før valgdagen. Også merkelig at det er Klassekampen som er det eneste mediet som som har brydd seg om fakta i denne saken.

UDI-direktør Ida Børresen til Klassekampen:

Det er absolutt ingen grunn til å mistenkeliggjøre ni av ti asylsøkere for å ville skjule identiteten sin. Vi må hele tiden kjempe mot dette inntrykket som har etablert seg om at mer enn 90 prosent av asylsøkerne er skurker.


Som en av svært få politikere reagerte Jonas Gahr Støre på lederen av Politiets Fellesforbuds ekle, grumsete, ufunderte utspill:

Noe av det som har sjokkert meg mest i valgkampen er Arne Johannessen, politiets fremste tillitsmann, som uttaler at vi står overfor 18.000 kriminelle, narkoselgende asylsøkere. Det er farlig språk fra personer som representerer ordensmakten og som vi har grunn til å lytte til. Nå har jeg sett at han dementerer det, men to sider i en stor avis blir ikke borte med et dementi.


Takk og lov for at det er Jonas og ikke Per Willy, Siv og justisministerkandidat (?) Johannessen som sitter med ratt og ror.

blog comments powered by Disqus