lørdag 5. september 2009

Siv Jensen-garantien ingen stoler på

Om det blir borgerlig flertall vil Siv inngå budsjettsamarbeid med de tre bondevikene.

Det er ikke det hun sier, men det er det som vil skje med borgerlig flertall og H+V+Krf større enn Frp.

Naturligvis er det det.

Høyres Erna Solberg:


Det blir rart for velgerne å stemme på et parti som ikke er villig til å få igjennom sakene som står i programmet når det er mulighet til det. Det er en utfordring til Siv Jensen om hun vil skyve seg ut i periferien eller om hun vil ha innflytelse på norsk politikk.Det er skammelig at ikke også Siv sier dette før valget. Men partiets taktikk er å for alt i verden ikke ta disse forhandlingene i mediene før valgkampen, fordi da vil Frp-velgerne se at det de vil få er noe helt annet enn det de tror stemmer på.

Det de vil få er, uansett hvordan man vrir og vender på det, en vingeklippet Frp-politikk. En politikk der Venstre sliper bort antiinnvandrings-, og antimiljø-profilen, Krf sliper bort anti-bistandsprofilen og der Høyre sliper bort "sette økonomien over styr"-profilen.

Og dette er jo demokratisk og fint i og med at folk flest jo aldeles ikke ønsker seg partiets politikk.

Hvor de vil få gjennomslag? Gudene vet. Vi får se etter valget. Vakkert blir det uansett ikke.

For ingen tror på at Siv Jensen vil nekte å snakke med borgerlige partier etter en borgerlig valgseier. For om hun ikke skal snakke med dem - hvem er det da hun skal snakke med? Håpet for å oppnå særlig innflytelse for seg selv, partiet og sine velgere er da ikke stort.

Og det å kaste sine hundretusenvis av velgere på søppelhaugen på denne "jeg nekter å snakke med noen, jeg"-måten er vel ikke spesielt sympatisk.
26.8.09: Sponheims Frp-løfte svart på hvitt
29.8.09: Frp-garanti mot samarbeid

blog comments powered by Disqus