onsdag 7. januar 2009

Det Gazainvasjonen egentlig handler om

I og med at 3.085 skadde og 697 drepte på noen få dager sier så mye at ingen "Israelvenner" lenger er i stand til å skape en argumentasjonsrekke som engang får dem selv til å bli særlig overbevist så må man finne på noe annet.

Mens hundrevis slaktes ned skal vi nå her på bruket i stedet rette fokus på oss selv. I går valgte Verdens Gang å la være å moderere en anonym, feilstavet og fullstendig håpløs antisemittisk kommentar i et nettintervju med Israels ambassaderåd og har i etterkant gjort dette til det det viktigste som kom ut av hele intervjuet.

Man krydrer det hele med at UD "forsøkte å få kommentaren slettet" noe "VG nektet" og ambassaderåden framstilles som både modig og tøff som valgte å kommentere den feilstavede noldusuttalelsen vi som frekventerer nettdebatter ser titalls av hver eneste dag - dog da med muslimer som den hamrede part.

Det skal altså fra nå av handle om nordmenn som hater jøder - noe en kar som Herman Willis av en eller annen grunn også for tiden basunerer ut der han kan. Og "Israelvennene" kaster seg på enhver mulighet til å få denne saken til å handle om noe annet enn barn som får bomber i hodet og mister armer, bein og innvoller.

Høyst sannsynlig vil denne taktikken få ny vind i seilene i morgen når Siv Jensen tropper opp sammen med Indremisjonsforbundet og "Med Israel For Fred" (alltid like morsomt å skrive de fire ordene) og holder hovedappellen til et forsvar for Israels handlinger. Samt bringer litt nøytral og korrekt informasjon til et i følge henne selv trengende folk.

Ingenting ville glede Siv Jensen og "Israelvennene" mer enn at TV2 kan fange opp en sint muslim eller fem som raser og geberder seg og "opptrer truende".

Raser og geberder seg over at de kanskje har mistet nære familiemedlemmer i invasjonen og, vel, kanskje føler seg en smule provosert over at man kan stå og hovedappellere til forsvar for fortsatt slik opptreden.

Midt i blinken for "Israelvennene" hadde det jo sikkert også vært om man fikk zoome inn på en kar i hanekam og en gjennompiercet og sjuskete kledd ungdom med tomater i hånd og morskt blikk.

For det å se morsk og gjennompiercet ut er jo mer alvorlig enn å forsvare det at bomber slippes på barnehoder.
blog comments powered by Disqus