lørdag 10. januar 2009

Israel brøt våpenhvilen og Frp-papegøya er tyst

Fra Dagsavisen:
Det israelske angrepene i Gaza er blitt framstilt som et svar på Hamas’ rakettangrep mot Israel og det såkalte bruddet på våpenhvilen. Men allerede i november ble det hevdet i israelsk presse at staten var innstilt på å gå til militære angrep i Gaza.


....og til og med Frp er med på dette:

Går det an å enkelt fastslå hvem som bryter våpenhvilen i en slik situasjon, Høglund? - Det er flere nyanser knyttet til dette, men jeg registrerer at palestinernes president Mahmoud Abbas sa at dette kunne Hamas ha unngått. Det kunne de ved ikke å ha gått til rakettangrep.


Hamas holdt fred i månedsvis: fra juni til 4.november - da man valgte å reagere på Israels brudd på våpenhvilen gjennom bombing av tunneller og dreping av Hamas-soldater. Da ble de første Hamas-rakettene sendt ut.

A four-month ceasefire between Israel and Palestinian militants in Gaza was in jeopardy today after Israeli troops killed six Hamas gunmen in a raid into the territory. Hamas responded by firing a wave of rockets into southern Israel, although no one was injured.


Ja, naturligvis "kunne man unngått dette", Høglund. På samme måte som at Kong Haakon kunne tatt i mot tyskerne på brygga i Oslo med åpne armer selv om nazistene på sin vei opp Oslofjorden hadde lagt kystbyer døde. Og Haakon og det norske folk kunne unngått mer krig - og levd godt under et ikke-folkevalgt Quslings-styre med både mat og fred - fred på Frp-vis.

Men er det det sanne demokrater ønsker, Høglund? Nei, det er jo ikke det. Man ønsker at det er de man stemmer på som skal styre.

Hvorfor sier Siv Jensen alltid ordene "9.000 raketter" og aldri ordene "bortimot null raketter mellom juni og november"?

Har det med nødvendigheten av å måtte demonisere fienden å gjøre - for å kunne fortsette å utstede frikort til en stat som begår krigsforbrytelser?

Morten Høglund, Siv Jensen og Fremskrittspartiet er det Israelske propagandaapparat sin papegøye.blog comments powered by Disqus