tirsdag 13. januar 2009

Er Finn Jarle Sæle utenriksministerkandidat for FrP?

Jeg antar Siv Jensen sikter seg inn på statsministerposten og Erna tar kanskje finans - og da er jo utenriksministerposten ledig. Morten Høglund blir alt for veik - han er jo dyttet langt utover sidelinjen allerede (men han er jo offisiell talsmann på området så det er jo mer regelen enn unntaket at så skjer).

Hva med Finn Jarle Sæle - han er vel kanskje ekstremistisk nok om han tar et kurs hos Siv Jensen?

Sæle gav støtte til USAs invasjon av Irak vinteren 2003 og kritiserte krigsmotstandere som Petter Nome og biskop Gunnar Stålsett, samt fredsdemonstrasjonen i februar 2003. Han har også uttrykt støtte til president George W. Bushs utenrikspolitiske linje

Kombinert med blant annet disse sakene har han også flere ganger uttrykt bekymring og frustrasjon over det han oppfatter om avkristningen av Norge

Sæle har stilt seg kritisk til debatten om Klimaendringa i verden, og har omtalte det hele som «klimahysteri»

Sæle er generelt kjent for sin skarpe kritikk av andre norske medier og av venstresiden i norsk politikk. Han har kritisert NRK for det han mener er en ubalansert dekning av Midtøstenkonflikten

I den forbindelse har han ofte gått ut mot kanalens Midtøstenkorrespondenter Lars Sigurd Sunnanå og Odd Karsten Tveit. Tidligere statsminister Kåre Willoch er også blitt gjenstand for kritikk fra Sæle

Sæle har markert seg som kritiker av islam og innvandring til Europa fra i særdeleshet muslimske land.


Men er Sæle egentlig Israelvennlig nok? Eller skal det flyves oppover en settler eller et eller annet?

Det finnes ingen bedre kandidat så vidt jeg kan se.

Det skremmende er at Frp-folk flest stiller seg bak typer som Sæle gjennom sin stemme til partiet. Ekstremisten Sæle kunne ha forfattet Frps partiprogram og satt papegøya Siv på toppen for å breke Norge IDAG sitt fanatiske budskap uten at noen hadde merket noen forskjell på partiet Fremskrittspartiet fra det vi ser i dag.

Det er noe snodig at ikke "liberalerne" i partiet evner å pipe et ord i motstand. Hva er det som diskvalifiserer Sæle rent meningsmessig - det ovenfor er jo som å høre Siv Jensen? Er dette med at det finnes liberalere i det hele tatt i partiet en myte?

Det er mulig de finnes men de er i så fall stumme og døve alle mann.

Her er forøvrig litt av Finn Jarle Sæles innenrikspolitiske linje

Flere valgte fosterdrap. 15.165 ufødte fikk ikke lov å leve i 2007. Det viser de foreløpige tall publisert av Statistisk sentralbyrå over utførte svangerskapsavbrudd. Tallene for 2007 viser en økning i forhold til 2006.

Pastor Jan Hanvold i tv-kanalen Visjon Norge advarer mot Harry Potter og oppfordrer Kristen-Norge til å brenne bøkene og unngå filmene. (...) Også redaktør i den kristne avisa Norge i Dag, Finn-Jarle Sæle, syns det er flott at Hanvold setter søkelyset på «Harry Potter»-bøkene. - Jeg tror svært mange vil være enig med Hanvold. Mange kristne vil intuitivt oppfatte litteratur av «Harry Potter»-typen som en slags konsesjon til «ekte» trolldom, sier Sæle.


Når får også dette gjennomslag hos "liberalerne"? Eller hva med dette:


Norge i dag representerer en kristen-fundamentalistisk høyreside som ønsker konfrontasjon mellom kristne og muslimer. - Det er veldig bekymringsfullt at Sæle ikke er redd for å starte en krig. Det betyr at han ikke bryr seg om det politiske eller moralske aspektet i denne sakenEn ting er helt sikkert. Finn Jarle Sæle står sammen med Siv Jensen ytterst på den ytterste høyrefløyen - langt bortenfor endog Bush og Israel - sammen med settlere som ønsker å se UNRWA puttet i en søppelbøtte:

Varsler katastrofe. - Vi står ansikt til ansikt med en humanitær katastrofe, sier John Ging, leder for FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Gaza. De risikerer å måtte stoppe matforsyningen til 650.000 palestinere.


Støre mener det er uforsvarlig av Frp å foreslå kutt støtten til FN-organisasjonen UNRWA, som er FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Midtøsten. - Denne organisasjonen er den eneste som er inne i Gazastripen og som jobber inne hos dem. Men fordi vi er kritiske til FN, blir det feil å kutte dem i to og lete etter andre organisasjoner som ikke inne. En slik løsning er dårlig for disse menneskene som allerede er traumatisert, bombet og kommer til å ha et enormt behov for hjelp, sier Støre.


blog comments powered by Disqus