tirsdag 6. januar 2009

The end of The Lull: 660 døde, 2950 skadde

Det er ikke mye Lull over det som skjer i Gaza nå.

Men Israel har jo lov til å forsvare seg - "rakettene har jo regnet" over dem hver eneste dag i årevis.

Men har de det? Nei de har jo ikke det. I perioden juni - november regnet det omtrent ikke i det hele tatt. Og de dråpene som kom var det stort sett andre organisasjoner som stod bak. Og ofte med en god grunn også.

Merkelig hvor raskt slike "unøyaktigheter" setter seg. Og når i det norske språks historie ble det som fyres ut av en morter likestilt med en rakett?

Morten Høglund og Siv Jensen har også påpekt "hvor var dere da rakettene regnet over Israel?" - "Hvorfor sa dere ikke noe?".

Vel - hvorfor sa ikke dere noe? Både om regnets intensitet - som aldeles ikke var intenst i det hele tatt - og forholdene som sådan? Tahdia - The Lull - Roen - Våpenhvilen varte i 6 måneder fra 18.juni til 18.desember.

During the six month cease fire 329 rockets and mortar shells were fired. For the six months prior to the truce 2278 rockets and mortars were fired into Israel


Vel, Siv og Morten, om dere skulle ha kommentert dette i november da hadde dere måttet ha sagt at Hamas oppførte seg veldig godt. Og så kunne dere nevnt at det i 2008 ble drept 72 palestinske barn og 4 israelske.

Men dere kom jo ikke ut og sa noe av dette.

Foreløpig opptelling for Israels aksjon de siste dagene: 660 døde og 2.950 skadde.

Men Siv og Morten har ikke tatt ordet "proporsjoner" i sin munn enda.

blog comments powered by Disqus