søndag 4. januar 2009

Frp gir Carte Blanche til Israel

2.400 er skadde i konflikten siden 1.juledag.
Minst 25% av disse er sivile.
11 moskeer er bombet.

Og partiet Fremskrittspartiet har analysert seg fram til følgende:

Det som skjer, smerter alle. Men det er riktig å plassere ansvaret for de sivile tapene i Gaza på Hamas. Det er Hamas som har brutt våpenhvilen og skutt raketter mot Israel, og plassert militære installasjoner blant sivile


Hamas har altså skylden for de som Israel velger å ta livet av. Høglunds borgerlige kamerat Lars Sponheim er 100% uenig.

Begge parter har ansvar for å gi seg, men Israels ansvar er særlig. Israel må bære ansvar for hvert barn som dør.


Min mor lærte som liten at den som er størst, den gir seg først. Her er angrepene så åpenbart overdimensjonerte at Israel må ta et ansvar


Høyres Erna Solberg er også uenig og legger seg på regjeringens linje om at Israels reaksjon på rakettutskytningene fra Gaza er uproporsjonal. Vår viktigste allierte USA, med sin sjef George Bush, støtter Israels invasjon fullt ut.

Ingen vestlige journalister - eller endog europeiske helsearbeidere foruten Fosse/Gilbert - er i Gaza og kan rapportere det som skjer. Samtlige sitter og ser på helikoptre flyve over hodene på dem.

Derfor: oppdatert informasjon fra Al Jazeeras Twitter-kanal er lagt i høyrekolonnen.

Forøvrig: hvorfor i alle dager filmes israelske, jødiske soldater som ber før de rykker inn i Gaza. Og hvorfor i alle dager vises disse bildene?

blog comments powered by Disqus