tirsdag 6. januar 2009

Frp knuser KrF i "Israelvennlighet"

Dommer: Lederkommentar i Vårt Land.

Torsdag vil sterkt Israelsvennlige grupper holde demonstrasjon foran Stortinget. Fremskrittspartiets leder Siv Jensen har allerede sagt ja til å holde appell. Hun sier at Hamas bærer skylden for det som nå skjer på Gaza. KrF-leder Dagfinn Høybråten er blitt forespurt om å holde appell, men ifølge arrangørene har han ennå ikke svart. Det er lett å forstå at han nøler.


Siv Jensen og Fremskrittspartiet, som vi vet ordentlige liberalere som jo vel da ikke skal bry seg så mye om hva folks religion er eller ikke er, nølte ikke da det Vårt Land kaller "sterkt Israelsvennlige grupper" sendte enn forespørsel om å holde appell til støtte for det Israel som for tiden tapper fullt blodbadekaret.

Få sår tvil om Kristelig Folkepartis vennskap med Israel og at partiet er opptatt av å sikre Israels rett tll å eksistere i Midtøsten. Men demonstrasjonen kommende torsdag vil først og fremst bli oppfattet som en støtte til Israels krigføring i Gaza. Det er en farlig linje for fredspartiet KrF å gi symbolsk støtte til krigføring.


Tidligere biskop Gunnar Stålsett kaller Israels handlinger ukristelige. Siv Jensen hører ikke på det kristenøret men legger seg i stedet ytterst på den ytreste fløy sammen med Indremisjonsforbundet, Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem og organisasjonen med det noe ironiske navnet Med Israel For Fred.

Ja dette er jo organisasjoner liberalere av natur er komfortable med å omgås.

Lederen avsluttes med:

Dagfinn Høybråten klokt i å holde seg borte fra demonstrasjonen.


Ja, det får da virkelig være måte på.

Det at Siv Jensen skal holde denne appellen har vært frp.no sin hovedsak i hele dag. Mitt tips: Frp kalkulerer inn tomater, egg og om de har skikkelig flaks en sint muslim eller tre. Da blir det førsteoppslag på TV2 med Stein Kåre Kristiansen påtatt rystet og som roser en modig og tøff Siv Jensen som står opp for det hun mener.

Avslutter med et sitat sakset fra Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem sin hjemmeside.

"Trøst, trøst mitt folk! sier deres Gud. Tal vennlig til Jerusalem og rop til henne at hennes strid er endt, at hennes skyld er betalt, at hun av Herrens hånd har fått dobbelt for alle sine synder." (Esaias 40:1-2)


blog comments powered by Disqus