torsdag 22. januar 2009

Hvorfor tjente ikke Frp på "Dommedag i Oslo" (TM)?

På dagens meningsmåling i VG går Fremskrittspartiet tilbake 2.3 prosentpoeng og er med samme utvikling snart bare halvparten så stort som Arbeiderpartiet. Hvorfor fungerte ikke massemedienes presentasjon av Gazademonstrasjonene som noe som var verre enn Dommedag mobiliserende for partiet Fremskrittspartiet?

Bjørgulv Braanen skriver i Klassekampen om "bråket som ble forsøkt utnyttet for alt det var verdt av borgerlige alarmister, proisraelske krefter og høyreradikale muslimfryktere":

I flere medier ble opptøyene framstilt som helt ekstraordinære, åpenbart begrunnet med at det var ungdom med minoritetsbakgrunn som var i bevegelse. Aftenposten valgte på redaksjonell kommentarplass å gi stemme til denne borgerlige alarmismen. Avisa brukte overdramatiseringen som form, og man fikk nærmest inntrykk av at det løp tusenvis av muslimske ungdommer i Oslos gater og ropte «drep jødene»


Men dette virket altså av en eller annen grunn ikke mobiliserende for de som normalt sett tjener på slikt. TV2s framstilling av det hele som 9/11'sk med sine oppglødde reportere, hjelmer, "dramatiske" direktesendinger og lovnader om haugevis med Molotov Cocktails gjorde åpenbart ikke inntrykk.

FrP har heller ikke greidd å ta velgere fra KrF med sin uhemmede støtte til Israels bombing av kvinner og barn i Gaza, for KrF går frem med 1,4% til 8,1%.

Målingen er tatt opp tirsdag i forrige uke og mandag i denne uken.


Er det norske folk mindre muslimfryktende enn enkelte skulle ønske og media like å tro?

Et Vidar Kleppe-sitat får stå som eksempel på hvordan man i en av disse ymse grupperingene slo mynt på saken i dagene etter at media valgte å framstille det slik de valgte å framstille det.

Det hele minnet om krystallnatten i Tyskland før krigen, som for alvor startet trakasseringen av de tyske jødene. De tyske nazihordene sprang rundt i gatene. Oppdaget de noen de mistenkte for å være jøder, ble de banket opp. Torsdag 8.januar, skamplettens dag, hadde vi liknende tilstander i Oslogatene. Og vi har det fremdeles. For bare de modigste tør i dag vise seg utendørs i Oslo med israelske eller jødiske symboler.


Ikke så ulikt document.no syn på saken:

Norske myndigheter er schizofrene. Vi deltar i Afghanistan, men later som om det er en annen krig enn i Irak, Gaza, Libanon, Somalia osv. Men vanlige mennesker forstår intuitivt at Mumbai og Gaza har noe til felles. Det er de samme kreftene. De har erklært den moderne sivilisasjon krig. De må stoppes. Det folk så i gatene i Oslo var ødeleggelseslyst og hat. Det er en etnisk-religiøs-politisk mobb. Den skremmer folk, og med god grunn.


Men representanter for folk flest er åpenbart disse kreftene ikke. Ikke har de innsikt i folk flests reaksjoner heller. Fremskrittspartiet fortsatte sitt meningsmålingsras også i januar.

blog comments powered by Disqus