fredag 14. august 2009

Økt Frp-støtte til kvinnefiendtlig regime

Det afghanske regimet som om noen dager høyst sannsynlig gjenvelges - og som blå partier ønsker at Norge skal bruke enda mer ressurser for å støtte oppunder - vedtar i disse dager følgende lov:

Afghanske menn kan ifølge loven holde tilbake mat og penger dersom kona nekter å ha sex med ham. Dessuten er det kun fedre og bestefedre som kan få foreldreretten over barna. (...) En voldtektsmann kan for eksempel unnslippe straff dersom han betaler såkalte blodpenger.


Man forarges over Hamas.

Samtidig som man jubler over hverandres forslag om å sende tusen flere soldater for å forsvare dette regimet som i følge Human Rights Watch nærmer seg mer og mer det Talibanregimet det vel er vi kjemper mot:

Human Rights Watch fordømmer loven, og sier den representerer en tilbakegang til forholdene under Taliban-regimet, som regjerte i Afghanistan fra 1996 til 2001. Da måtte alle kvinner bære heldekkende burka og kunne ikke forlate hjemmet uten å ha følge med en mannlig slektning. I april demonstrerte rundt 300 afghanske kvinner mot loven, og ble møtt av 1000 steinkastende motdemontranter.


Og der regimets leders bror antas å være en av de verste narkotikaprofitørene.

I en industri som Taliban praktisk talt utraderte i 2001 men som etter regimets fall tok seg kraftig opp igjen. Med det resultat at 9 av 10 brukerdoser heroin nå produseres i Afghanistan.

blog comments powered by Disqus