lørdag 1. august 2009

Sveaas med Høyre-million og krav om Frp-samarbeid

Høyre får én million kroner fra milliardær Christen Sveaas i dag. Og i et leserbrev til Dagens Næringsliv ytrer han både det han ser som partiets problem og løsning.

Forretningsmannen mener imidlertid Høyre må spisse sitt politiske budskap og ikke la seg styre av partiveteraner som etter hans mening gjør partiet grått og uattraktivt for velgerne.

Sveaas mener det er på høy tid at Høyre og Frp begynner å samarbeide i rikspolitikken, da de lenge har samarbeidet i kommuner og byer i hele Norge.


Sveeas roser også FpU og Unge Høyre som forrige helg la fram en samarbeidsliste med en rekke mørkeblå punkter som både Venstre og KrF har kritisert.

Og tenke seg til, noen sider lenger ut i samme avis forteller lederne for Unge Høyre og Fremskrittspartiets Ungdom hva de vil. Etter å ha lest artikkelen fikk jeg nesten lyst til å være ung igjen. Selv jeg forstår at ikke alle forslagene er realistiske, men det gjør ikke så meget. Det viktigste er vilje og evne til nytenkning og samarbeid.


Per Kristian Foss og Victor D. Norman er to av de som Sveeas kritiserer sterkest for politisk ståsted og holdning og førstnevnte får merkelappen "Høyre-koryfé" av investoren.

Milliardæren har ett mål med sin milliongave:

Det som jeg synes er viktig er at sosialistene kastes ut av regjeringskontorene


DN velger å gjengi hele Sveaas sitt brev på nett.
Partiet Høyre går tilbake 1,9 prosentpoeng på en meningsmåling offentliggjort i dag. Oppslutningen er nå 10,9 prosent.

blog comments powered by Disqus