torsdag 20. august 2009

Kan Venstre stoles på?

Før valget i 2005 var Ola Elvestuen og resten av Oslo Venstre ramsalt i sin kritikk av Frp. Men etter valget hadde partiet tilsynelatende få problemer med å fortsatt stå som garantist for at et mørkeblått byråd skulle få styre og stelle.

Milliardfadesen Holmenkollen nevnt, ingenting annet glemt.

Vil det samme skje ved dette valget? At Venstrestemmer brolegger veien til makta for partiene Frp og Høyre?

Er det Å stemme Venstre uten en slik avklaring aktuelt for ekte Venstrevelgere?

Oslo Venstre garanterte før valget i 2005 at de ikke ville gå i byråd med Frp. Fremskrittspartiet fikk likevel byrådsmakt, fordi Venstre i perioden har samarbeidet med dem om budsjett. Både velgerne og vi som representerer andre partier må få vite hvor Venstre står, i god tid før valget 14.september. Jeg vil derfor utfordre deg til å svare på et enkelt spørsmål om hva din Frp-garanti egentlig betyr: Kan det som skjedde i Oslo skje på landsplan, eller kan du garantere at Venstre ikke vil samarbeide med en Frp/H-regjering om statsbudsjett?


Man undres.

Spesielt med Elvestuens egne ord i mente:

En regjering har mye mer makt enn et byråd. Her i Oslo fins det ingen grenser for hvilke nederlag byrådsleder Erling Lae er villig til å taMen uansett garanti så kan man jo lure på om den er særlig verdt. Den samme Elvestuen i 2003:

Vi er den eneste garantisten for velgere som verken ønsker eiendomsskatt eller at Frp blir med i byrådet.


blog comments powered by Disqus