onsdag 22. april 2009

Er næringslivsjournalister stokk dumme?

Først gir pressen spalteplass til investorer og analytikere som lederkommentatorbekreftende får basunere ut at Røkke lurer sine medeiere for milliarder og på den andre siden evner den samme presse ikke å stille den samme Røkke til veggs når han endelig kommer ut og sier et ord eller to om transaksjonene.

Er norske næringslivsjournalister stokk dumme brikker i et spill de verken forstår spillereglene eller egen rolle i?

Eller har blårusspressen sin egen rikfolksammenfallende politiske agenda der man gladelig tar i bruk alle midler - inkludert å omdømmedrepe infantile samfunnsbyggere - for å stille sittende, folkevalgt regjering i et dårlig lys:

Jeg tror ikke Dag Terje Andersen har skjønt hvilket selskap han investerte i. Enten var det dumskap, mangel på vurderingsevne, i beste fall en gedigen feilvurdering eller rett og slett korrupsjon. Regjeringen sitter passivt og ser på at Aker bruker Aker Solutions som en søppeldunk

Man drar her en "analytiker" opp av hatten og lar ham på sin førsteside få komme med milliardtapanalyser som det ikke er hold i i det hele tatt for så å løpe og gjemme seg og si "det var ikke vi som mente det, men analytikeren!" når sannheten kommer for en dag?

Den samme pressen lar seg i dag imponere av plakater med skip og høyteknologi og fokuserer på "je", personangrep og at Røkke nesten felte en tåre eller to. Ja det forstår jeg godt at de gjør. Man evner åpenbart ikke tyngre stoff enn som så.

Hjelpe meg for en patetisk innsats.

Eller for å si det med Røkkes egne ord:
Det er lettere å overbevise kenguruer i Australia til å gå passgang enn å overbevise norske journalister om at det jeg sier er rett

Oslo Børs må være verdens enkleste å manipulere.

Og politikere er ikke så vanskelige å få med seg de heller:

Så grådig at blodet renner av kjeften på ham - Fremskrittspartiets næringspolitiske talsmann Øyvind Korsberg om Kjell Inge Røkke.

blog comments powered by Disqus