onsdag 29. april 2009

Frp løper fra ansvaret i Bergen

When the going gets tough så løper Fremskrittspartiet ut av døra så fort beina bærer. I Bergen hopper nå to Frp-byråder ut av byrådet etter å ha blitt instruert til å gjøre nettopp det fra toppetasjen på partikontoret ved Karl Johan (Oslo).

Og partiene som har forsøkt å samarbeide med såpestykket sier seg, naturlig nok, skuffet. Her ved Erling Lae:
Det er klart at jeg er opptatt av at de ikke-sosialistiske partiene viser at de kan samarbeide etter stortingsvalget. Men jeg har tiltro til at Frp i Bergen vil sørge for at det fortsatt finnes et borgerlig byråd. Jeg vil ikke overdrive, men det er en fordel at en i et valgår demonstrerer vilje til samarbeid og styrke til å styre

Vilje til samarbeid og styrke til å styre, ja. Om noen trengte noen demonstrasjon på hvor langt de "borgerlige" står fra hverandre i både teori og praksis så er det altså bare å ta en kikk på forsøket på styring i nasjonens nest største by og Vestlandets hovedstad, Bergen.
Det kan vel være både og. Noen vil vel være fornøyd, mens andre synes det er synd at de ikke sitter med ei hånd på rattet og tar ansvaret.

Fremskrittspartiet hopper og spretter og er umulige å samarbeide med. Eneste grunn til at det fungerer i Oslo er at partiet er, for å si det forsiktig, ganske så pragmatiske i forhold til eget partiprogram.
Dette er en beslutning som vi to personlig har tatt. Det handler om at vi er sentrale tillitsvalgte i Frp, og derfor ønsker å følge landsmøtevedtaket lojalt, sier Øistein Christoffersen.


Det å inngå kompromisser er vanlig i et demokrati, Fremskrittspartiet. Det er ikke slik at de 20% som stemmer Frp har 100% rett og de 80% resterende av befolkningen har 100% feil.

Det tar seg derfor ikke videre ut når dere hojer og bæljer og skriker og løper ut dører når dere ikke får det som dere vil hele tiden.

Takk og lov for at Fremskrittspartiets politikere ikke følger partikontorinstrukser annet enn når det nærmer seg valg og Siv i hovedstaden ønsker å strømlinjeforme budskapet.

Bompenger ga folket dette:

Og folket har jublet siden åpningen. Og jubler fortsatt. Og vil fortsette å juble.

Og om 10 år det nedbetalt.

Uten at Tante Olga på Otta har bidratt med stort. For hvorfor skulle hun måtte tvinges å bidra med stort til en undersjøisk tunnell 25 mil unna.

Siv Jensen sitter åpenbart på svaret. Og Bergen Frp lar seg piske på plass uten mer mukk.Oppdatert 29.04.09, 17:16:

Men hvorfor pisker du bare noen og ikke alle, Siv?

blog comments powered by Disqus