lørdag 11. april 2009

Røkke demper seg

Visse bevegelser i Aker-saken de siste to dager. Den viktigste virker å være at Aker har forstått at den eneste måten å komme seg ut av dette uføret på er gjennom å få avtalen som Øystein Stray Spetalens håndlangere fikk lov å kalle "søppel" i Dagens Næringsliv til å framstå som noe annet enn nettopp det.

To artikler har kommet på det.

E24 kjører en sak i dag der man framstiller det som avtalen egentlig var påtenkt gjennomført i fjor høst - men at Røkke da personlig grep inn og ba det hele vente litt. Prisen var for høy. Med stupende aksjekurser siden den gang vil, i følge artikkelen, staten/folket komme vesentlig bedre ut nå.

E24 kjører også en sak der Aker Solutions sin konsersjef forklarer hvorfor avtalen er så viktig for selskapet: "Vi trenger disse kjøpene for å bygge Aker Solutions industrielt, finansielt og strategisk framover".

I tillegg til denne, høyst nødvendige, forklaringen av avtalens innhold for de involverte selskaper har Røkke skrevet et brev til Jens Stoltenberg der han beklager at statsministeren ble trukket inn og bedt om å kommentere en avtale han ikke hadde informasjon nok til å kommentere. Jens Stoltenberg var på Aker-dagen for å vise støtte til et av Norges viktigste konsern med tusenvis av arbeidsplasser - han var der ikke for å gå god eller ikke gå god for en børssensitiv avtale som nettopp hadde kommet markedene for øre.

Blåbloggere og opposisjonspolitikere henger seg naturligvis opp i sistnevnte i stedet for å førstnevnte - sånn er det når politisk spill og ball for enkelte blir viktigere enn folkets eiendeler og omdømmet til sentrale norskeide bedrifter.

Riksrett meg her og korrupsjonsdommer meg der. Jada.

Forøvrig er det ikke kommet noen oppdatering fra Fremskrittspartiets Øyvind Korsberg på om det fortsatt renner blod fra kjeften til Kjell Inge Røkke.

Mulig Siv Jensen har overtatt saken.
blog comments powered by Disqus