onsdag 22. april 2009

VGs Røkke-lavmål

Jeg har forståelse for at VG ikke har sine skarpeste kniver på jobb en onsdagskveld, og riktig nok har ikke jeg journalistutdannelse, men overskriften

Stoltenberg nekter å forsvare Brustad


...kan da umulig være ment å være dekkende når man i artikkelen har følgende direktesitat fra Statsministerens Kontor:

Brustad håndterer denne saken på en utmerket måte
Forstår godt at Røkke hisset seg opp over pressen på pressekonferansen sin i dag. Og jeg forstår også godt at pressen omtrent ikke nevner denne delen av seansen i det hele tatt.

Hvilken nytte har det norske folk av en presse som holder på slik.

At Røkke i dag er den første som får pressen inn på tanker om at den Dagens Næringsliv-formidlede drittpakken fra den Spetalen-ansatte "samfunnsengasjerte hedgefondforvalteren" Eilertsen som startet hele saken kanskje ikke bare var fundert i nøytral analyse fra Eilertsen sin side men at han selv og Spetalen kan ha hatt ett og annet å tjene på å få snakket Aker-aksjen ned er, for å si det sånn, pussig.
Børsverdien på Aker Solutions i går var 10,9 milliarder kroner. Røkke mener at selskapet er verdt tre ganger så mye.

Hvorfor har vi en "je" og "Røkke gråt nesten"-presse i stedet for en som tar kapitalistene og blårusspressekampanjer på ekte alvor?

For øvrig ypperlig at Brustad og regjeringen tar saken ned noen hakk og venter på, som Røkke uttrykte det, faktum er fastlagt gjennom de nøytrale verdigjennomganger som er bestilt. Blodtåketeppet som opposisjonen ("korrupsjon!", "riksrett!", "blodet renner av munnen på Røkke!") og medier bredte over nasjonen i påska er det på tide å komme ut av.

Viser gjennomgangene at Røkke lurte det norske folk og småaksjonærer fortjener han ingen sympati. Og antall plakater med skip og høyteknologi han eventuelt har stående bak ryggen også da vil heller ikke da ha noen ting med saken å gjøre.Spetalen trekker i trådene igjen
Faktasjekkignorering i blårusspressekampanje


blog comments powered by Disqus