lørdag 11. april 2009

Arne Johannessen hudfletter Frps kriminalpolitikk

Leder i politiets fellesforbund Arne Johannessen er det mange meninger om. Men han skal få ordet fritt nå:

Fremskrittspartiet fører en politikk som vil føre til mest kriminalitet.


Denne påstanden har nok ikke de fleste noe behov for å få grunngitt nærmere, men han fortsetter av en eller annen grunn allikevel:

Fremskrittspartiet fører en politikk som vil føre til mest kriminalitet. Jeg tenker da på alkohol- og kriminalomsorgspolitikken. Og barne- og ungdomspolitikken.


Men hva bør man stemme på da, Arne Johannessen. Om man ønsker seg det beste for vårt land:

Skulle jeg formulert en kriminalpolitisk idealverden ville det vært en kombinasjon av kriminalpolitikken til Ap og SV og pengene til Frp.


Ja, Fremskrittspartiet har fryktelig mye penger å ta av, Arne. Du får stille deg i kø.

Sitatene er hentet fra Dagsavisens påskenummer. En avis som forsvinner om Fremskrittspartiet får gjennom sin kulturpolitikk.

Apropos Kriminalpolitikk. Natt og Dag har i sitt siste nummer et intervju med lederen av Gjengprosjektet i Oslo-politiet, Eirik Jensen. Et par høydepunkt:

Det er jævla slitsomt å være i en gjeng nå

Etter at Jeddi ble skutt er det ikke så mange tøffinger igjen


...Jensen tallfester at på 90-tallet var 200-300 personer "mer eller mindre aktive medlemmer" i gjenger. I dag er tallet 25-35 og av disse er det "12-13 som mener alvor".

Bildet bekreftes av advokat Abedliah Saeme:
Slik jeg ser det, er det ikke organisert kriminalitet i Oslo i dag. Jeg kan bare ikke se det!


Saeme kaster så inn en brannfakkel:

Det finnes fortsatt en liten skare, en hardere kjerne, i det som var B-gjengen. Men jeg er svært usikker. Jeg mener at politiet alltid har overdrevet med hvem de har kalt gjengmedlemmer.


Kan politi-Jensen være enig i dette? Ja, det er han tydeligvis:

Spørsmålet er hva gjengkrminialiteten egentlig var. Mye av skytingen og de greiene handler mer om ære og små dritt-ting enn egentlig vinningskriminalitet.


Merkelig at ikke TV2 har laget noe på dette.

Eller de sitter muligens fortsatt innelåst i sitt bombesikre 24x7-studio like utenfor den Israelske ambassade og venter på poser med stein å rapportere om?

Frykt selger. Det har også Siv Jensen forstått. Når det ikke er noen pakistanere i BMW å peke ut og på lenger på grunn av politiske veivalg og godt politiarbeid da må man finne på noe nytt.

"Snikislamifisering" for eksempel.

Bu-hu-hu. Frykt selger.
blog comments powered by Disqus