søndag 5. april 2009

Israellobbyens norske gren slår til igjen

Trodde mandagens håpløse artikkel i Jerusalem Post var et bunnnivå av hva Israelvenners hovedkilder var i stand til å produsere, men nå virker de å ha overgått seg selv.

En "David Weiss" får stå fram og påstå at han er offiser i det norske forsvaret og kan til samme avis legge ut om hvor dårlig israelere, jøder og israelvenner behandles her i landet.

Problemet er at det norske forsvaret ikke har hørt om fyren:

Vi har lett med lys og lykter, men ikke klart å finne ham. Vi vet ikke hvem dette er


Så Jerusalem Post - som kontinuerlig siteres kritikkløst og villig vekk av Israelvenner - har lagt nok en mursten om egen hals.

Men Israelvennene holder seg nok for øyne og ører også denne gang.

Man får bare ønske god bedring.

Og Erik Fosse og Mads Gilbert burde naturligvis ha holdt seg hjemme.

Man hadde jo Jerusalem Post sine utsendte på stedet.

Og Jerusalem Posts forsøk på journalistikk, ytres det triumferende fra denne kant, "når langt".

Ja det er jo flott.

Pinlig av VG å la denne "David Weiss" framstå som noe han aldeles ikke er. Hvor bliver kildekritikken av.

Mulig Kokkvold kommer med en kommentar om saken. At norske aviser fungerer som mikrofonstativ for tunge høyrevridde lobbyorganisasjoner mot sittende, folkevalgt regjering kan da ikke smake godt. Spesielt ikke når det endog foregår gjennom å lyve på seg stillinger i Det Norske Forsvar.

Jeg samler klipp fra norske medier, noterer utspill fra partier som Ap og SV, oversetter materialet og sender det til en kontakt i AIPAC


Trodde egentlig ikke at Israellobby var et ord som var nødvendig å ta i bruk i norsk politisk debatt.

Men jo, det er tydeligvis nødvendig.

Oppdatert 5.april: I dag er det blitt søndag og "David Weiss" har innrømmet at han aldri har jobbet i det norske forsvar. At denne delen av historien var løgn og bedrag fra første stund den også.

Jaja.

Pinlig uke for Israelvenner. Pinlig uke for norsk presse.

Aftenposten-redaktør Harald Stanghelle:

Hvis det viser seg at vi og Jerusalem Post er lurt, så er det selvfølgelig både trist og pinlig. Samtidig viser dette hvor langt ekstremistiske miljøer som støtter den Israelske høyresiden er villige til å gå.


Ja du kan så si, Harald. Sikkert ikke morsomt å bli brukt på dette viset.

Dog litt rart, Harald, at du uttaler deg på vegne av Jerusalem Post. Hva som kom først av høna Jerusalem Post og egget "David Weiss" det synes jeg du skal grave litt mer i før du uttaler deg. Eventuelt bør du kanskje overlate gravingen til andre.

Ta påskeferie, Aftenposten.

Plutselig kom det ene fantasioppslaget etter det andre. Plutselig var ledelsen i Forsvaret trukket inn, og så gikk redaktør Stanghelle ut og beskyldte Forsvaret for løgn. Det er helt absurd at de få setningene i Jerusalem Post har blitt til en så stor sak. Det føles som om jeg har åpnet Pandoras eske.


Det virkelig absurde her, "David Weiss", er at 45-årige Frognerboere kan få spalteplass i Jerusalem Post og Aftenposten til å fritt få sverte løs uten at det, påstås det, ringer en eneste bjelle verken her eller der.

blog comments powered by Disqus