mandag 18. mai 2009

Frp: Regjeringen bruker for mye og lite oljepenger

Fremskrittspartiets blårusssjefsidelog Christian Tybring-Gjedde sin frp.no-kommentar "Kristin Halvorsen bekrefter i dag at handlingsreglen er død og dårlig begravet" er så bort i natta at til og med E24 har sett seg nødt til å reagere mot sine åndsfrender i en kommentar:

Fredagens kommentar fra Tybring-Gjedde demonstrerer dessverre ikke annet enn Frps intense motvilje mot å forstå argumentene bak handlingsregelen.
Et par utsnitt:

Hovedargumentet for regelen er at oljeinntektene er høye nå, men at disse vil falle. Det er en behagelig og populær øvelse å tilpasse nasjonalt forbruk dagens inntektsnivå. Det vil imidlertid komme en dag da forbruket må ned, og det blir verken behagelig eller populært. Hvis vi sparer mye av pengene i dag, og ikke bruker stort mer enn avkastningen, slipper vi den vonde opplevelsen det er å kutte i forbruket.


Hvis Frp hadde fått gjennomslag for sine budsjettforslag de siste årene, ville fondskapitalen derfor vært lavere. Samtidig hadde oljekorrigert underskudd på statsbudsjettet vært høyere, og boblen i norsk økonomi større. Hvis Frp skulle bidratt til å dempe oppgangen i ledigheten i år, måtte de derfor brukt mye mer penger i år, enn hva regjeringen må.Mitt tips: Fremskrittspartiet mener sikkert noe helt annet om akkurat dette akkurat nå enn det de gjorde i dag tidlig eller i går. Å ja se her ja: man har allerede snudd. Da mangler bare uavgjorten og tolveren er innen rekkevidde.

Men man kan jo ikke styre nasjoner på denne hopp og sprett-måten.

Forstår godt at Kristin Halvorsen i forrige uke ble lattermild da samme Tybring-Gjedde bekymret seg for for høy oljepengebruk og fare for inflasjon.

Hjelpe og trøste meg.

Selv Frp'ere har blitt observert hoderystende og lett leende til den der.
Ny Frp-rekord i inkonsekvens?blog comments powered by Disqus