mandag 11. mai 2009

DNs Spetalen-drittpakke mot Røkke og regjering et faktum

Da er det klart. Blårusspressen sin kampanje mot Røkke og den sittende folkevalgte regjering er i dag avslørt for det den var: en kampanje. UBS konkluderer i dag med at prisen som ble betalt for Aker-selskapene ikke var noe å utsette på.

Rapporten konkluderer med at prisen var innenfor det som er rimelig, og at Aker i transaksjonsprosessen har holdt seg innenfor aksjonæravtalen. UBS-rapporten er dermed på linje med den tidligere gjennomgangen fra DnB NOR.


Med andre ord: UBS konkluderer med det totalt motsatte av hva Dagens Næringsliv lot intervjuobjekter få uimotsagt påstå over førstesiden i påskeuken. Og gjør Røkke sin nedsabling av DN-redaktør Amund Djuves journalistiske metode forståelig:

Det er ingen bedrifter som har så sterk egenkapital, har så lite ekstern gjeld og har så konservativt med cash som er i stand til å gå konk. Hvis vi får til det så er vi god. Men hvis man leser avisene så skulle man tro man var så god. Og spesielt når man leser den rosa avisen. Jeg har ingen problemer med å synes at Amund er en hyggelig kar å gå og spise middag i lag med ham, men som gjengiver og talestativ for andre er jeg ikke like imponert.


Dagens Næringsliv fikk opposisjonen til å kreve Brustad hjem fra påskeferie, beordre riksrett samt påstå politisk korrupsjon og det ene med det andre:

Partiet Høyre:
Dette er ekstrem særbehandling av Kjell Inge Røkke fordi han er Arbeiderparitets venn


Partiet Fremskrittspartiet:
Røkke er så grådig at blodet renner av kjeften på ham


Om vi i pressen nå får se en gjennomgang av Dagens Næringsliv og andre medier sin rolle som nyttige idioter i dette spillet?

Naturligvis ikke.

Ja det virker å være tvert i mot. Når fakta nå er på plass så velger man i stedet å gjøre narr av dialekten til næringsministeren:

- Ingen grunn til å si om prisen er riktig eller gæli'.
- Je skal snakke med Røkke

...og Lars Sponheim følger opp med en kommentar som man sikkert hadde ledd av i 1953:

- Brustad bak et fikenblad er ikke det peneste jeg kan tenke meg.

For et lavmål.

For å avslutte noe mer fakta- og noe mindre spill-og-ballbasert enn det Dagbladet, Nettavisen og andre er i stand til:

Fra tid til annen er det noen utfordringer i noen selskaper, vi er enige om å legge dette bak oss og sikre ro rundt Aker Solutions.


Og det setter de 23.000 arbeiderne i Aker Solutions som i år er forventet å jobbe fram et overskudd på 4,5 milliarder kroner og fagforeninger naturligvis pris på.

Så får vi heller legge oss i mente å stole mindre på Dagens Næringsliv ved neste korsvei.blog comments powered by Disqus