lørdag 9. mai 2009

Politiske journalister stemmer borgerlig

Journalister som skriver om politikk stemmer borgerlig:

"Høyre er deres favorittparti og ville fått 48 representanter. Ap er riktignok like bak med 45, deretter Venstre med 28 og så SV med 21. Vi kan uansett konkludere at politiske journalister er mer konservative enn resten av våre kolleger. Det er rett og slett borgerlig flertall i presselosjen."
"Han kan også trøste seg med at blant medlemmene av Stortingets presselosje er situasjonen annerledes. Der er det borgerlig flertall. Høyre det største partiet foran Arbeiderpartiet, Venstre og SV. Til og med Fremskrittspartiet får stemmer av enkelte medlemmer i presselosjen."

Og absolutt ingen av de 42 intervjuede journalistene i Stortingets presselosje kunne tenke seg å stemme Senterpartiet:

"Det er bare stakkars Sp medlemmene i presselosjen ikke ville stemt på, sa Aarebrot."


Av de 500 journalistene som ble spurt "Hvilket parti ville ville du stemme om det var Stortingsvalg i morgen?" jobber 9 prosent med politikk.

Hva de som skriver om Jan Thomas, knærna til John Carew, siste nytt på Paradise Hotel og katter som sitter fast i trær har tenkt å stemme på er vel, for denne debattens skyld, ganske så underordnet.

Likevel framstilles undersøkelsen som om mediene er i lomma på venstresida.

Er det redelig? Eller fordummende. Resultatet av feilinformeringen "de som skriver om politikk er røde" er jo blant annet følgende kommentar fra Frps Jan Arild Ellingsen:

"- Røde journalister hjelper Frp. (...). Journalister har ofte et behov for å lage saker der formålet er å vise hvor forferdelig Fremskrittspartiets politikk er sett fra deres politiske ståsted. Men hver gang disse journalistene vil henge ut Fremskrittspartiet så ser den oppegående delen av befolkningen hvor feilslått deres vinklinger er, og som igjen gjør at vi får positiv oppmerksomhet hos velgerne."

Og hvor bliver forresten svaret på spørsmålet "Hva stemmer redaktørene?" av?

Jo, 19.mai kom det faktisk.
Dagbladet - Frp-fritt på Stortinget hvis journalister fikk bestemme
Nettavisen - Blodrøde journalister
Vårt Land - Knallrødt storting hvis journalister fikk bestemme
VG - Journalister stemmer fortsatt ikke Frp
Porsgrunns Dagblad - Journalister skyr Frp

blog comments powered by Disqus