Stod det i en annonse for Verdensmagasinet X i torsdagens Klassekampen.
Det første der tror jeg ikke noe på, tenkte jeg.
Men joda:
- Statoil og Hydro begynte sin virksomhet i Angola rundt 1993 og hadde ved utgangen av 2006 investert ca 40 milliarder kroner i oljeutvinning i Angola.
- Statoil hadde nærmere 10 milliarder kroner i inntekter på sin virksomhet i landet i 2006.
- Hydro hadde noe mindre mens de norske service selskapene tjente store penger på virksomheten i landet.
- Den norske stat hadde i 2006 inntekter fra skatt og aksjeutbytte på disse selskapenes virksomhet i Angola, som var om lag like stor som den samlede norske bistand til Afrika.
Så her fylles fellessapskassa og private lommebøker opp med mer gull gjennom virksomhet i lille Angola enn det vi tar ut av felleskassa og leverer til hele Afrika som sådan.
Dette poenget passer sikkert Siv Jensen på å si opp til flere ganger i den kommende valgkampen.
Når Frp kutter over en milliard i tiltak til fred, forsoning og demokrati, og det bare er én av ti milliarder som Frp kutter i bistand, ligger det en historie og et menneskesyn bak, sier Støre.
Forøvrig flott at man i Angola etterstreber den norske modell.
Men ønsker alle partier på Stortinget og tenkte regjeringskonstellasjoner politisk styring over hvordan norske selskaper skal oppføre seg i utlandet?
Partier som mener 1.mai, kamp for arbeiderrettigheter og miljøspørsmål har mistet sin betydning kan ikke mentalt ha oppholdt seg stort andre steder enn på Oslos vestkant.
Og leser i alle fall ikke Verdensmagasinet X (gratis prøvenummer).
Tror ikke de angolske arbeiderne som er så heldige å få seg jobb og som da står med beina i olje 14 timer per dag og ser landets rikingpromille - og utenlandske eiere som det norske folk - bli enda rikere først og fremst bekymrer seg over hijabs, angolsk kulturarv og homoekteskap.
Å, som vi i Norge i 2009 mer og mer gjør, stemme på partier ut fra "verdier" og ikke levekår for oss selv de som syr våre klær eller øker våre formuer gjennom å bo nær eller jobbe i våre fabrikker og foretak utenlands fordrer en viss selvopptatthet.
Og for å ikke risikere å støte noen ned i Frps yndlingsskyttergrav: selvopptatthet - i våre medier.