onsdag 20. mai 2009

Carl I. Hagen: Aker-saken meningsløst framstilt av mediene

Carl Ivar Hagen og Frp mener hele Aker-saken er medieskapt og at det ikke var noe for Sylvia Brustad og regjeringen å hisse seg opp over i påsken.

Fra intervju med TV2-Nyhetskanalen like etter at Aker-høringen var ferdig 14:30 i dag:

Sannheten tror jeg er at Aker-systemet følgte aksjonæravtalen til punkt og prikke men så kom media og noen analytikere med påstander om at Røkke hadde beriket seg selv ved å flytte selskaper fra ett selskap til et annet der staten var medeier. Og media glemte å fortelle at staten bare eide 12,5 prosent av dette selskapet og de oppførte seg i flere mediareportasjer som om det var et heleid statlig selskap så han hadde fått veltet byrden over på staten.
Helt meningsløs fremstilling - og den gikk hun på. Og følte seg og sa at hun var forbannet og irritert. Hadde hun fra dag én erklært at alt var i sin skjønneste orden, dette er forretningsmessige vurderinger som det tillegger styret og ledelse i Aker Solutions å håndtere og orientere bare styret til Aker Holding som holdingsselskap at alt er i skjønneste orden. Da hadde denne saken ikke vært der.

Dette er mediastyrt og en statsråd som har utøvet sitt embete på en meget slett og kritikkverdig måte.


TV2 Nyhetskanalen: Du mener at Brustads mediestrategi kunne vært noe bedre...hvorfor tror du hun reagerte slik hun gjorde i begynnelsen av påsken?

Jeg skjønner det ikke. Hun har altså utøvet meget slett embetsutøvelse som statsråd. Hun skulle ha hatt saken på en armlengdes avstand som statsråd og så skulle hun satt seg inn i det og da hadde hun raskt kommet til den konklusjon at her er det ingenting for oss å engasjere oss i - dette er transaksjoner som er normale forretningsmessige transaksjoner. Denne saken ble en svær politisk sak fordi Brustad ikke kunne greie å si at dette er helt normalt, det tillegger de styrende organer i Aker Solutions ASA og også bare en orienteringssak til styret i Aker Holding - ferdig med det.Nå er det mulig at Carl Ivar Hagen har blitt litt glemsk på sine gamle dager og det er dette som har gjort at han har glemt opposisjonens rolle opp i det hele.

Høyre snakket om riksrett og politisk korrupsjon.
Fremskrittspartiet snakket om en Røkke som var så grådig at blodet visstnok rant av munnen på ham.

Og nå sier altså Carl Ivar Hagen at Brustad skulle ignorert presse og opposisjon - deriblant sitt eget parti - og rolig konstatert det ikke var eller er noe å hisse seg opp over.


Høyres nestleder, Jan Tore Sanner, bekrefter at partiets næringspolitiske talsmann, Torbjørn Hansen, har full ryggdekning i partiledelsen for sine uttalelser om politisk korrupsjon og vurdering av riksrett mot Sylvia Brustad.

Faksimiler fra NA24 og DN.

blog comments powered by Disqus