fredag 22. mai 2009

Fremskrittspartiets kulturpolitikk: Opera og ballett?

Etter å ha sutret, klaget og kjempet mot oppføringen av opera og ballettbygget i Bjørvika i årevis har nå det samme partiet Fremskrittspartiet valgt å bruke det samme bygget som det som definerer partiets egen kulturpolitikk:Og ikke nok med det - man har endog tenkt å avholde valgvake i bygget der hver billett, hver forestilling og hvert arrangement nødvendigvis subsidieres med en sum fra skattebetalerne.

En sum partiet har sutret og klagd over i årevis.

Operahaterne i Fremskrittspartiet la regjeringens drøm om en Vestbane-opera i grus i går kveld. Partiet tviholder på sitt nei til alle aktuelle operamuligheter, og åpner dermed for det dyreste alternativet: Bjørvika. (...) - Det er et paradoks at partiet som ble stiftet for å bekjempe skatter og offentlige avgifter, nå sikrer en løsning som blir noen hundre millioner kroner dyrere, sier operasjef Bjørn Simensen.


Men nå i 2009 holder man ikke bare tyst om saken - man mener til og med at det er helt greit å la bygget fronte partiets kulturpolitikk samt - til kraftig subsidiert kostnad - danse, svinse og svanse rundt i milliardbygget på valgnatten.

Med partiets kulturpolitiske talsmann Ulf Erik Knudsen sitt postulat

Det er markedet som bestemmer hva som er kvalitet, selvfølgelig er det det.


...så er det jo naturligvis ikke operaen som er det som bør frontes på forsiden av partiets kulturpolitiske manifest.Noe for landsmøtet å ordne opp i?

Greit nok å pynte brura før valg, men det får da være visse grenser.

blog comments powered by Disqus