tirsdag 12. mai 2009

Frp: Selg Statoil – kjøp Røkke

Frp mener staten bør selge Statoil-aksjer og kjøpe av Kjell Inge Røkke.

Det skapte bølger da Kjell Inge Røkkes selskap Aker ASA i dag meldte at de ville selge alle sine aksjer i verftsgiganten Aker Yards. Aksjene skal selges til investorer i inn- og utland, og onsdag ettermiddag jobbet de finansielle tilretteleggerne med å få kjøperne til aksjene. Posten på rundt rett over 9 millioner aksjer har en verdi på rundt 5 milliarder kroner.

Nå mener Fremskrittspartiets stortingsgruppe at Staten burde selge aksjer i Statoil og heller bruke pengene på å kjøpe seg opp i Aker Yards. Øyvind Korsberg til NA24:

Det vil være med på å spre risikoen for staten. I stedet for å eie 70 prosent av aksjene i Statoil vil vi nå foreslå at staten skal selge seg ned. De bør gjøre et strategisk oppkjøp i Aker Yards, noe som vil sikre tusenvis av norske arbeidsplasser.


Han er næringspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet.

Et statlig kjøp av Aker Yards, når Aker ASA nå selger seg ned, vil være en god måte for staten å forvalte pengene på, mener Korsberg.

Rødt kort
Korsberg er også meget forundret over at det ikke har vært kontakt mellom Aker og næringsminister Dag Terje Andersen om denne saken.

Det burde vært kontakt for lenge siden mellom Røkke og regjeringen. Hva skal man med en næringsminster dersom det ikke er kontakt med næringslivet? spør Korsberg som mener at dersom dette hadde vært en fotballkamp ville det vært rødt kort. Det er mulig at næringsministeren har fått søvnen ut av øynene nå og at det er etablert kontakt, men det er lovlig sent


Flere har spekulert i at det er eierskifter på gang i Aker ASAs system. Blant annet har flere spekulert i at Aker Kværner kan være på vei ut av Røkkes imperium. Det er kjent at Røkke ønsket at Norsk Hydro skulle komme inn på eiersiden i selskapet som er en av de viktigste leverandørene til norsk oljeindustri. Dette gikk imidlertid i vasken etter at Hydro valgte fusjon med Statoil.

Når en stor industrieier vil gå ut av en industri og inn i noe annet er det naturlig med kontakt


Næringsminister Dag Terje Andersen avviser forslaget fra Frp.
Alt det ovenfor er sakset fra NA24, Sigvald Sveinbjørnsson - 14.03.07 15:51.

Alt det nedenfor er sakset fra NA24, Inge Berge - 08.04.09 18:14.
Frp skjeller ut Røkke


- Så grådig at blodet renner av kjeften på ham.

Fremskrittspartiet stemte i 2007 for den statlige investeringen i Aker-systemet.

Det har partiet fått hard kritikk for fra Høyre, som mener problemene som nå har oppstått var forutsigbare, også i 2007.

Næringspolitiske talsmann Øyvind Korsberg i Fremskrittspartiet er ikke enig i at partiet har medansvar for dagens situasjon.

Vi kan ikke ta ansvar for at en av partene er så grådig at blodet renner av kjeften på ham, sier Korsberg til NA24 onsdag kveld.blog comments powered by Disqus